Hírek

Film készül a KFC-t alapító Sanders ezredesről

A Palmer forgatókönyvírója, Cheryl Guerriero az ezredes élettörténetéből írta az A Finger Lickin’ Good Story: The Life of Colonel Sanders című játékfilmet.

Guerriero az ezredes lánya, Margaret Sanders The Colonel’s Secret: Eleven Herbs and a Spicy Daughter című könyvét adaptálta, így született meg az A Finger Lickin’ Good Story: The Life of Colonel Sanders című projekt forgatókönyve – írja a Deadline.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Guerriero azt nyilatkozta, „tudtam, hogy Sanders valós személy volt, de fogalmam sem volt róla, hogy mennyit dolgozott, mennyi kudarcot vallott, mennyi kihívással szembesült. A legnagyobb meglepetés az volt számomra, hogy 65 év körüli volt, amikor elindult a csirkés franchise-a. Ez egy hihetetlen történet a kitartásról és a hitről”.

Margaret Sanders 1996-os könyve humorral van átszőve, de beszámol benne az apjával való, olykor bonyolult kapcsolatáról is. Első kézből értesülhetünk arról, hogyan építette fel Harland Sanders a Kentucky Fried Chickent, amely ma a világ egyik legnagyobb étteremlánca. Sanders – aki egyébként nem volt valódi katonatiszt, csupán tiszteletbeli rangot kapott Kentucky állam elismeréseként – 1980-ban halt meg, de a KFC még mindig az ő személyét használja a kommunikációjában.

„Nagyon megtisztelve érzem magam és izgatott vagyok, hogy Margaret és Sanders ezredes családja rám bízta, hogy vászonra vigyem ezt a történetet” – mondta Guerriero. „Mindenki számára, aki valaha is fel akart mondani, akit valaha is kirúgtak, aki úgy érezte, hogy túl öreg ahhoz, hogy kövesse az álmait vagy bárki számára, akinek bonyolult kapcsolata van a családtagjaival, határozottan úgy érzem, hogy ez egy olyan történet, amely nemcsak inspirálni fogja őket és hatni fog rájuk, hanem szórakoztató is lesz.”

Guerriero Palmer című filmje Justin Timberlake főszereplésével tavaly debütált az Apple TV+-on. Az új film producere a Meridian Pictures alapítója, Eric Paquette lesz, a munkálatok következő állomásáról még nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés