Hírek

Film készül egy konténernyi gumikacsáról – Jön a Moby Duck

moby duck Az IMAX Corporation bejelentése alapján film készül Donovan Hohn könyvéből, a Moby Duckból. Az adaptált dokumentumfilm főszerepében több ezer gumikacsa lesz látható – írja a comingsoon.net.

A történetben egy a Csendes-óceánon hánykolódó hajóból kiesett konténer áll a középpontban, amely tele volt gumikacsákkal. Az igaz történetet feldolgozó könyv (azonos címen) és annak adaptációja a játékok titokzatos utazását és az őket megkeresni igyekvő szervezeteket és embereket mutatja be. A dokumentarista Drew Fellman (A makik szigete: Madagaszkár) rendezi majd a Moby Duck-ot, illetve a produceri és forgatókönyvírói teendőket is ő látja el.

Az elsőre kissé komikusnak, de mindenképpen kedvesnek tűnő alkotás mögött azonban jóval több lakozik 28 ezer sárga fürdőjátéknál. A 2011-nem megjelent Hohn könyv az esetet felhasználva vizsgálja meg az óceáni áramlatokat, a műanyagok negatív hatásait a vízi élővilágra és általában a Csendes-óceán szennyezettségét. Az alkotás tehát – ahogy majd a film is -, komoly környezetvédő felhanggal bír.

Az IMAX különleges látványvilágot ígér, olyan 3D-s kalandot, amelyet csak ritkán lát a néző. Ha pedig belegondolunk, hogy az óceán felszínére és mélyére is elkalauzolnak, viharokon, szemeten és élővilágon át, egy pillanatra sem kételkedhetünk a nagy ígéretekben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés