Hírek

Film készül Kincsemről, a csodalóról

WeiszFanni_ElenaDrapekoFilm készül Kincsemről, a csodalóról, a tervek szerint mintegy 30-60 millió dollárból megvalósuló alkotást 2015 tavaszán mutathatják be.

A film forgatókönyvét Bereményi Géza írja, a dramaturg Szőcs Géza költő, a rendező pedig egy Oscar-díjas alkotó lesz. A mintegy ötéves előkészítő munka után 2014 tavaszán kezdődhet a forgatás, a bemutatót 2015 tavaszára tervezik.

A film angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül. A produkció nem vesz igénybe állami támogatást, a Magyar Nemzeti Filmalaphoz sem pályáztak, a szükséges forrásokat vállalkozók és befektetők adják össze.

Hat főszereplője lesz, ebből két szerepet amerikai Oscar-díjas színészeknek szánnak, nevüket – akárcsak a rendezőét, aki egyébként nem magyar alkotó lesz – egyelőre nem árulta el Losonczi Gábor producer. A film egyik főszereplője Elena Drapeko orosz színésznő, az Orosz Állami Parlament Kulturális Bizottságának első elnökhelyettese, aki Kincsem trénerének a feleségét játssza majd. A magyar szereplők egyike Weisz Fanni jószolgálati nagykövet, egykori szépségkirálynő lesz, de feltűnik a filmben Oszter Sándor is.

Kincsem, a csodakanca 1874. március 17-én jött világra. A világhírű magyar ló 54 alkalommal indult versenyen és mindet megnyerte. Kincsem karrierje kétéves korában kezdődött, trénere az Angliából Gödre települt Hesp Róbert volt. A versenyló életében beutazta fél Európát. A versenyzést hatévesen hagyta abba, amikor kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ezután tenyészkanca lett belőle, a tápiószentmártoni ménesben öt csikót hozott a világra. Kincsem 1887. március 17. hajnalán múlt ki. Teljesítményét soha egyetlen versenyló sem tudta elérni, ezzel az egész magyar versenylótenyésztésnek szerzett világhírnevet.

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com