Hírek

Film készül Marlon Brando életéről

Marlon Brando életrajzi filmje a barátja memoárján alapul.

Film készül a huszadik század egyik legnagyobb színészéről, Marlon Brandóról. Brian Oliver producer (Fekete hattyú, A fekete ruhás nő) vásárolta meg Brando régi barátja és munkatársa memoárjának jogait, így a film nemcsak a színész legendás szerepeit járhatja körül, hanem egy szoros barátságot is bemutathat.

Az emlékiratokat a hollywoodi nagyágyú, George Englund írta The Way It’s Never Been Done Before (Úgy, ahogyan még sohasem) címmel. Brando és Englud az ötvenes években lettek barátok, sok filmen dolgoztak együtt. Englund rendezte Brandot az 1963-as A csúnya amerikai című filmben, és a színész produkciós vállalatát is ő vezette.

Brian Oliver azt mondta: „George és Marlon barátsága öt évtizeden át tartott, lefedte a színész hullámvölgyekkel teli karrierjét és magánéletét. Egyszerre lehet belőle epikus portrét készíteni a valaha élt legjobb színészről, és intim történetet két férfi barátságáról, ami szinte testvéri közelségű volt”. Ez alapján inkább buddy movie-nak tűnik a terv olyan hagyományos életrajzi film helyett, amely Brando életét a gyerekkorától végigkövethetné.

Oscar és bagel

Marlon Brandót nyolc Oscar-díjra jelölték pályája során, ebből kettőt nyert el (A vágy villamosáért és A keresztapáért). Főként az ő érdeme, hogy egy természetesebb színjátszás honosodott meg Amerikában. Emellett excentrikus természetéről is híres volt, többek közt azt mondta Richard Donner rendezőnek, hogy Jor-El szerepét bagelként akarja eljátszani a Superman-ben, hiszen „honnan tudhatjuk, hogyan néznek ki az emberek a Kryptoniton? Talán úgy, mint egy bagel”.

Oliver korábban is sok életrajzi film producere volt (Hajsza a győzelemért, Everest, Fekete mise, A fegyvertelen katona, Barry Seal: A beszállító), így biztosan megtalálja Brando életében is a legérdekesebb pontokat. A kérdés már csak az, hogy ki testesíti meg a legendát? A Slashfilm cikke Michael Cera választásával lenne elégedett, ami kissé meredek ötletnek hangzik, bár tény, hogy a fiatal színész egészen fel tud oldódni bárkinek a bőrében.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com