Hírek

Film készül Weinstein lebuktatásáról, a főszerepben Carey Mulligan és Zoe Kazan

Az Ígéretes fiatal nőben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Carey Mulligan és Zoe Kazan játssza majd azt a két újságírót, akiknek köszönhetően végérvényesen lehullt a lepel Harvey Weinstein szexuális zaklatási botrányairól. A New York Times két riportere, Jodi Kantor és Megan Twohey hosszú útja a producer leleplezéséig a She Said című könyvben jelent meg, ez adja majd az azonos című film alapját is.

Kantor és Twohey bestsellere 2019-ben jelent meg, és a benne felsorakozó történetek összegyűjtését 2017-ben kezdték meg. Ehhez rengeteg embert megszólaltattak és megannyi bizonyítékot összegyűjtöttek, a folyamat során azonban a több, mint két év alatt számtalan akadályba ütköztek a téma kényes és sok szakmabeli számára rizikós mivolta miatt. Miközben igyekeztek felvenni a kapcsolatot azokkal a színésznőkkel és más, szintén a filmiparban dolgozó személyekkel, akik Weinsteinnel kapcsolatban álltak, sok esetben kaptak olyan jellegű válaszokat, mint például:

„az ügyvédem szerint nem szabad erről beszélnem”.

Épp emiatt ki tudja, mennyi annak a sértettnek a pontos száma, akinek vallomása nem hangozhatott el a könyvben – ám Kantor és Twohey még így is összegyűjtött 320 oldalnyi vallomást és bizonyítékot, interjúkat, levelezéseket, amelyek végül elvezettek addig, hogy Weinsteint elítéljék szexuális bántalmazásért és nemi erőszakért.

Huszonhárom év börtönbüntetésre ítélték Harvey Weinsteint

A She Said nem kizárólag Weinstein leleplezéséről szól. Bemutatja az „intézményesített szexuális zaklatás” jelenségét is, amely már nagyjából a kezdetektől fogva megfigyelhető a filmiparban. Ezen keresztül jut el oda is a könyv, hogy mi a #metoo legfőbb célja, és arra is választ kapunk, hogy ha mindig is megfigyelhető volt a szexuális zaklatás a filmvilágban, miért éppen most robbant ki egy ekkora horderejű mozgalom.

A The Hollywood Reporter beszámolója alapján a She Said kifejezetten a két riportert helyezi majd középpontba, illetve azt a folyamatot, amely során bizonyítékokat és az érintettet kutatták fel. A film a Universal Picures égisze alatt készül, a forgatókönyvet az Oscar-díjas Rebecca Lenkiewicz (Her Naked Skin, The Painter) írja, a rendező pedig Maria Schrader lesz (Unorthodox). A forgatást idén nyáron kezdik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com