Hírek

Film készült Johnny Cash első feleségéről – My Darling Vivian előzetes

Előzetest kapott a Vivian Liberto amerikai írónőről készült dokumentumfilm, a My Darling Vivian. Johnny Cash első feleségének történetét Matt Riddlehoover rendezte meg.

Johnny Cash és Vivian Liberto 1951-ben találkoztak egy görkorcsolya pályán, három hétnyi ismeretség után azonban három évet külön töltöttek, mert az akkor a légierőben szolgáló énekest hivatása külföldre szólította. Ezen időszakban állítólag több ezer levelet váltottak, ezek adták az alapját Liberto könyvének, az I Walked the Line-nak, amelyben kettejük szerelméről ír. 54-ben össze is házasodtak, bő 10 éves kapcsolatukból pedig 4 lányuk született. Aztán valamikor bejött a képbe June Carter, no meg a drog és az alkohol és a pár végül 66-ban vált el hivatalosan. Cash Carterrel folytatta életét, míg Liberto Dick Distin mellett lelt boldogságra.

A történetét ugyan részben feldolgozta a Nyughatatlan, a film egyértelműen Johnny Cashről szólt és a June Carterrel való kapcsolatáról. Most azonban Vivian Liberton a sor. A My Darling Vivian az ő szemszögéből meséli el a történteket és Cash-sel való szerelmét. A mű pedig olyan nagy neveket szólaltat meg korábbi felvételek és interjúk révén, mint az imént említett filmben Cash-t alakító Joaquin Phoenix, Cartert alakító Reese Witherspoon és a Viviant alakító Ginnifer Goodwin. De mellettük láthatjuk majd Elvis Presley-t, Bob Dylant, Larry Kinget, Whoopi Goldberget és Holly Huntert is, nem beszélve a Cash-lányokról.

A legnagyobb hangemberek – Zenészek életrajzi filmjei

A filmet Matt Riddlehoover rendezte, aki inkább játékfilmeket készít (pl. Strategy and Pursuit, What’s the Matter with Gerald?), a producerek között pedig ott találjuk Cash és Liberto egyik lányát is, Tara Cash színésznőt. Az előzetest elnézve pedig számos archív felvétellel találkozunk majd, amely a pár 12 éves házassága során készült.

First Look | My Darling Vivian

Rosanne Cash opens up about her mother in this first look at My Darling Vivian, premiering 3/14 at SXSW. #MyDarlingVivian

Posted by My Darling Vivian on Wednesday, March 4, 2020

A My Darling Vivian egyébként áprilisban tartotta volna a hivatalos premierjét a South by Southwest filmfesztiválon (SXSW), az azonban több idei társával egyetemben elmaradt a koronavírus miatt. A filmet így szélesebb körben június 19-én mutatják be egy sor virtuális vetítés révén. És noha a film hivatalos honlapja alapján Európában egyelőre várni kell a műre, simán lehet, hogy valamelyik streaming oldal felkarolja majd a dokumentumfilmet. Mi mindenesetre kíváncsiak vagyunk rá.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.