Hírek

Film készült Johnny Cash első feleségéről – My Darling Vivian előzetes

Előzetest kapott a Vivian Liberto amerikai írónőről készült dokumentumfilm, a My Darling Vivian. Johnny Cash első feleségének történetét Matt Riddlehoover rendezte meg.

Johnny Cash és Vivian Liberto 1951-ben találkoztak egy görkorcsolya pályán, három hétnyi ismeretség után azonban három évet külön töltöttek, mert az akkor a légierőben szolgáló énekest hivatása külföldre szólította. Ezen időszakban állítólag több ezer levelet váltottak, ezek adták az alapját Liberto könyvének, az I Walked the Line-nak, amelyben kettejük szerelméről ír. 54-ben össze is házasodtak, bő 10 éves kapcsolatukból pedig 4 lányuk született. Aztán valamikor bejött a képbe June Carter, no meg a drog és az alkohol és a pár végül 66-ban vált el hivatalosan. Cash Carterrel folytatta életét, míg Liberto Dick Distin mellett lelt boldogságra.

A történetét ugyan részben feldolgozta a Nyughatatlan, a film egyértelműen Johnny Cashről szólt és a June Carterrel való kapcsolatáról. Most azonban Vivian Liberton a sor. A My Darling Vivian az ő szemszögéből meséli el a történteket és Cash-sel való szerelmét. A mű pedig olyan nagy neveket szólaltat meg korábbi felvételek és interjúk révén, mint az imént említett filmben Cash-t alakító Joaquin Phoenix, Cartert alakító Reese Witherspoon és a Viviant alakító Ginnifer Goodwin. De mellettük láthatjuk majd Elvis Presley-t, Bob Dylant, Larry Kinget, Whoopi Goldberget és Holly Huntert is, nem beszélve a Cash-lányokról.

A legnagyobb hangemberek – Zenészek életrajzi filmjei

A filmet Matt Riddlehoover rendezte, aki inkább játékfilmeket készít (pl. Strategy and Pursuit, What’s the Matter with Gerald?), a producerek között pedig ott találjuk Cash és Liberto egyik lányát is, Tara Cash színésznőt. Az előzetest elnézve pedig számos archív felvétellel találkozunk majd, amely a pár 12 éves házassága során készült.

First Look | My Darling Vivian

Rosanne Cash opens up about her mother in this first look at My Darling Vivian, premiering 3/14 at SXSW. #MyDarlingVivian

Posted by My Darling Vivian on Wednesday, March 4, 2020

A My Darling Vivian egyébként áprilisban tartotta volna a hivatalos premierjét a South by Southwest filmfesztiválon (SXSW), az azonban több idei társával egyetemben elmaradt a koronavírus miatt. A filmet így szélesebb körben június 19-én mutatják be egy sor virtuális vetítés révén. És noha a film hivatalos honlapja alapján Európában egyelőre várni kell a műre, simán lehet, hogy valamelyik streaming oldal felkarolja majd a dokumentumfilmet. Mi mindenesetre kíváncsiak vagyunk rá.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya