Hírek

Műfaji forgatókönyvíró kurzust indít a Filmalap

A Filmalap egyéves műfaji filmes forgatókönyvíró képzést hirdet meg.

A Filmalap a filmírás iránt érdeklődők, elsősorban pályakezdő forgatókönyvírók jelentkezését várja a kurzusra, akik szívesen elmélyítenék tudásukat és gyakorlatukat. Az egyéves, délutáni és hétvégi időpontokban szervezett forgatókönyvíró kurzus célja, hogy a résztvevők a jelentkezéskor benyújtott treatmentből műfaji forgatókönyvet fejlesszenek tapasztalt írók, dramaturgok és fejlesztők irányításával.

A 383 órás képzés, mely elméleti órákból, konzultációkból, továbbá külföldi és hazai szakemberek mesterkurzusaiból, előadásaiból és workshopjaiból áll össze, 2019 szeptemberétől 2020 májusáig tart.

A gyakorlatközpontú kurzus oktatói tapasztalt forgatókönyvírók és forgatókönyvfejlesztők lesznek, köztük Angyalosy Eszter, Benkő Orsolya, Bodzsár Márk, Búss Gábor Olivér, Divinyi Réka, Goda Krisztina, Hegedűs Bálint, Jakab Juli, Köbli Norbert, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Maruszki Balázs, Nagy V. Gergely, Orosz Dénes, Szabó Iván, Tasnádi István, Török Zita és Zabezsinszkij Éva.

A kiscsoportos képzésre 5, maximum 10 jelentkező nyer felvételt. A jelentkezéshez egy 5 oldalas, pdf formátumú, kifejezetten műfaji témájú treatment (fantasy, thriller, romantikus vígjáték, vígjáték, horror, musical, családi/ifjúsági film, történelmi film stb.) és egy motivációs levél benyújtása szükséges.

A résztvevőket szakmai zsűri választja ki.

Az egyéves képzés bruttó díja 150 000 Ft, a Filmalap 2 résztvevőnek ösztöndíj formájában ingyenesen biztosítja a képzést.

Jelentkezni ezen a linken lehet, a határidő pedig 2019. április 28.

Magyar Nemzeti Filmalap

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com