Hírek

Filmes karakterek szobraival van tele egy londoni tér

A Leicester Square újabb kiváló turistalátványosság lesz, köszönhetően annak, hogy az elmúlt évszázad ismert filmes figurái is benépesítik a teret.

Az elmúlt évszázad filmjeit ünnepli a londoni Leicester Square, melyen híres karakterek szobrai láthatók. Minden építmény egy évtizedet képvisel, így a némafilmes korszaktól napjainkig találhatók kedvelt figurák, melyeket igyekeztek az alkotók a park világába a szokottnál jobban beépíteni.

Így az arra járó érdeklődők elmajszolhatnak egy marmeládos szendvicset Paddington mellett a padon, és a lámpaoszlopon csüngő Gene Kelly mellett is énekelhetnek az esőben. Hugh Bonneville, a Paddington-filmek Mr. Brownja egy fotó erejéig meg is jelent a 350. születésnapját ünneplő tér szoborátadásán. Szerinte a kis mackó és fémszobor barátai nagyon is hozzáadnak a tér hangulatához.

Gene Kelly özvegye, Patricia Ward Kelly is azt nyilatkozta:

„Gene nagyon-nagyon büszke lenne erre, mert London nagyon fontos volt számára. Itt élt, és a Leicester Square-en mutatták be rengeteg filmjét.”

Találkozhatunk még a Stan és Pan duóval, Tapsi Hapsival, Wonder Womannel és Batmannel. A téren, mely az 1930-as évek óta otthona több filmes eseménynek is, helyet kapott az angol ikonnak számító Mr. Bean is. Rowan Atkinson karaktere mellett szintén helyet foglalhatunk, ám a jelen állás szerint csak júniusig találkozhatunk a szobrokkal. A jövő azonban még kérdéses, sokak reménye szerint a kiállított műremekek majd állandóan látogathatók lesznek a Leicester Square-en.

További képek elérhetők a tér hivatalos oldalán.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..