Hírek

Filmet forgat Ferenc pápa életéről egy argentin rendező

Alejandro Agresti_Egy pap történeteFilmet forgat Ferenc pápáról egy argentin rendező, a produkció Buenos Aires-i ifjúságától pápává választásáig öleli fel a római katolikus egyházfő életét.

A Ház a tónál rendezője, Alejandro Agresti Historia de un cura (Egy pap története) címmel készíti a Ferenc pápáról szóló filmet – ismertette kedden a The Daily Telegraph online kiadása.

A pápát az argentin színész, Rodrigo de la Serna játssza, akit az Egy motoros naplója című filmben ismerhettek meg a nézők. A Che Guevara ifjúságát felidéző produkcióban a főhős barátját alakította.

Agresti elmondta, hogy nem csupán a pápa életének fontosabb fordulópontjait gyorsan felvázoló krónikát akar készíteni. „Jobban érdekel, hogy belemerüljek ennek a rendkívüli személyiségnek a belső világába, bemutassam, hogyan döntött elhivatottsága követéséről, és hogyan vetette össze hitét az értelemmel 14 évig jezsuitaként tanulva, mielőtt felszentelték volna” – fogalmazott a rendező.

Az első latin-amerikai pápa – a korábbi Jorge Bergoglio bíboros – a formalitásokkal kevesebbet foglalkozó, közvetlenebb stílusú vezetője lett az egyháznak. Továbbra is szurkolója a San Lorenzo futballcsapatnak, az egyház papjait arra inti, hogy szerényebb autókkal járjanak, és azt mondja, hogy a melegeket nem szabad a társadalom peremére szorítani, hanem be kell fogadni őket a társadalomba – emlékeztetett a brit napilap.

„Ferenc pápa megpróbál változtatni a dolgokon. Forradalmiként lehet rá tekinteni, és a nem katolikusokat is érdekli, amit tesz” – hangsúlyozta Pablo Bossi, a film egyik producere a Variety filmes lapnak nyilatkozva.

A forgatás Argentínában, Olaszországban és Németországban zajlik majd. A spanyol és olasz nyelven készülő film bemutatásának időpontját még nem tűzték ki.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya