Hírek

Filmet forgatnak a katolikus iskoláról Egyházasgergén

templomtoronyAz idén húszéves Szent József Katolikus Szakiskoláról forgat filmet Egyházasgergén B. Révész László Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező és stábja, bemutatva, hogyan próbálják átadni a keresztény értékeket az intézményben – tájékoztatta az MTI-t az iskola igazgatója.

Szabó Gyula Sándor elmondta, hogy a film a Szent József a Dobroda partján munkacímet viseli, operatőre Nádorfi Lajos, producere Somogyvári Rudolf.

Beszámolt arról, hogy a stáb kereste meg az intézményt, ők pedig örömmel mondtak igent. Megtiszteltetésnek tartják, hogy 40-50 perces dokumentumfilmben bemutatják az iskola történetét, törekvéseit, mindennapjait – fogalmazott az igazgató, hangsúlyozva: az oktatás és a szakmai képzés mellett a nevelés az első helyen van a Nógrád megyei intézményben, amelynek fenntartója a Váci Egyházmegye.

A Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola diákjainak többsége hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családból érkezik, többségük roma származású, egy részük sajátos nevelési igényű fiatal. Az iskolában szakácsokat, eladókat, élelmiszer- és vegyiáru-eladókat képeznek, rendelkeznek asztalos tanműhellyel és tankonyhával is.

A diákok a szakképzés mellett hittant is tanulnak, részt vesznek diákmisén és minden napot rövid elmélkedéssel kezdenek. Az intézményben jelenleg 80-an tanulnak.

Szabó Gyula Sándor elmondta: a filmben a volt igazgató és végzett diákok mellett megszólal Beer Miklós váci megyéspüspök is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com