Hírek

Moziban nem sikerült megnézni? Magyar filmek online!

A legújabb magyar filmek a mozik után a Filmión is elérhetővé válnak, így szerencsére, ami kimaradt, online is pótolható.

Frissen felkerült a Filmio műsorára az olimpiai bajnok, kardvívó fenomén Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért, Füst Milán világhírű regényének feldolgozása, A feleségem története. Ezenkívül érkezik a Becsúszó szerelem című film is.

Korábban felkerül filmek között megtalálható a sci-fi dramedy, az Űrpiknik, melyben Badits Ákos rendező egy űrlény szemén keresztül mutatja meg a budapesti éjszakát, s a bonyodalmakba Zalatnay Sarolta és Árpa Attila is beszáll. Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, az erdélyi tájakon forgatott Hasadék a Magyar Mozgókép Fesztiválon elnyerte a legjobb film díját. A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült balladai hangulatú dráma a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról tesz fel kérdéseket.

Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes csak a Filmión lesz látható december 23-tól. A reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes világában játszódó romantikus vígjáték főszerepeiben Fekete Ernő és Béres Márta brillírozik. Januárban lesz elérhető a Természetes fény, melynek főhősei a második világháborúban szolgálatot teljesítő katonák. Nagy Dénes filmje a Berlinalén elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat, világszerte méltatták, és az Európai Filmakadémia Ágh Mártonnak ítélte a legjobb látványtervező díját.

Látható lesz a szenvedély labirintusába invitáló Füst Milán regény feldolgozás, A feleségem története, mely a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásai körül forog az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó rendezésében.

Kis Hajni felemelő és szívszorító apa-lánya kapcsolatról szóló Külön falka című mozifilmes debütálása is csupán egy kattintásra lesz a Filmión. Februárban érkezik a Filmióra 2021 egyik legnagyobb mozifilm sikere, a bűvös 100 000 ezres nézőszámot meghaladó Herendi Gábor-film, a Toxikoma. A Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló film főszerepeit Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna játsszák.

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a Filmio, egyedülálló kínálattal várja a nézőket. Napjaink elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a Filmión, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com