Hírek

Októberben indul a Filmtekercs Filmklub

Filmtekercs Filmklub nevű, havi rendszerességű filmklubunk októberben megkezdi működését. A Filmtekercs.hu az 1. évadban a gyerekeket állította középpontba. A kiválasztott filmek mindegyikének főszereplője tizenéves, akik az adott életállapotból tartanak valamerre.

Az első évad a gyerekeké. Október 4-én útjára indul a Filmtekercs.hu havi rendszerességgel jelentkező filmklubja, ami gondosan válogatott programjával és meghívott vendégeivel jár körbe különböző gyereksorsokat. Az általában csütörtök este 19 órakor kezdődő filmvetítések minden alkalommal beszélgetéssel folytatódnak. Magyar filmek esetében az alkotók, külföldieknél valamely szakember vagy a filmvilág kedvencei érkeznek a közös értelmezésre. A filmklub állandó házigazdája Kiss Tamás, a Filmtekercs.hu rovatvezetője, egyben gimnáziumi médiatanár.

Az idei program már teljes egészében kész. Az első alkalmon, október 4-én Bogdán Árpád Genezis című, Berlinben debütált a filmjét mutatják a szervezők a rendező jelenlétében. Október 25-én a kultikus rendező Taika Waititi Vademberek hajszája című kaland-vígjátéka kerül a vászonra, hogy utána Madarász Isti filmrendező ossza meg gondolatait a jelenlévőkkel. Az évet november 29-én egy kisfilmválogatás zárja – a részletes lista a filmklub weboldalán olvasható. A filmek után vendégünk Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező, aki saját filmjét, a Mindenkit és vele talán a Los Angelesben szerzett szobrot is elhozza.

A Vademberek hajszája október 25-én lesz a Filmtekercs FilmKlub műsorán.

A Filmtekercs Filmklub 2019 első felében vetített filmjei: Brazilok, Sráckor, A monostor gyermekei, Kubo és a varázshúrok, Csak a szél. Ezekről a szervezők folyamatosan tájékoztatást adnak a filmklub weboldalán és a portál Facebook-oldalán.

Filmtekercs Filmklub: együttműködésben az Adna Caféval

A filmklub állandó otthonra a Kálvin téri református templom háta mögött, a Török Pál utcai Adna Caféban lelt. A hely, ami számos egyetemtől van mindössze karnyújtásnyi távolságra, fontos szerepet tölt be a városban. A Református Drogmisszió kávézójaként a környék gimnazistái és egyetemistái számára nyújt megelőzés gyanánt közösségi és kulturális teret a belváros szívében.

A szervezők jó üggyel állnak tehát a rendezvénysorozat elé, ráadásul minden vetítés mindenkinek ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az első film regisztrációját itt lehet megtenni.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.