Hírek

Filmsorozat készül a törökverő Hunyadi Jánosról

Nagyszabású, tíz részes sorozat készül Hunyadi Jánosról Bán János (Bán Mór) regénysorozata alapján. A produkció külföldi partnerekkel, a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával és a TV2 közreműködésével fog létrejönni.

A nemzetközi produkciót Magyarországon fogják forgatni, s a magyar hősről szóló sorozatot jelenleg Rise of the Raven munkacímen emlegetik – tudhattuk meg a Variety közleményéből.

Hunyadi János neve Európában is ismert, mint kiváló hadvezér, aki az Oszmán Birodalommal szembeni küzdelmek során Nándorfehérváron 1456-ben győzelmet aratott a szultán többszörös túlerőben lévő seregével szemben.

Már kortársai is Hunyadi, a törökverőként emlegették.

Sikereit a kortárs író, Bán Mór regénysorozatban beszéli el, ebből készül az adaptáció. A sorozat forgatókönyvét George Mihalka, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófia és Veres Attila írta.

A napfény íze

 

“Hunyadi és a nándorfehérvári csata óriási jelentőségű volt a középkorban, évtizedekig meghatározta földrészünk sorsát. Ma, a felülmúlhatatlanul népszerű sorozatok korában látványos, szívhez-lélekhez szóló élményként tudjuk eljuttatni a közönséghez világszerte ezt a dicső történetet. A hazai filmgyártás eddigi léptékét túlszárnyaló alkotást élvonalbeli filmesekből álló nemzetközi stáb közép-európai helyszíneken forgatja. A páratlan alapanyag, a kiváló hazai szakemberek, a világsikereket jegyző Robert Lantos, a Beta Cinema világforgalmazó és a Kormány jelentős támogatása együtt biztosítja, hogy a hazai sorozatgyártás nemzetközi szintre lépjen” – nyilatkozta Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost, a Nemzeti Filmintézet elnöke.

A sorozat producere a magyar-kanadai származású Robert Lantos,

akinek nevéhez filmproducerként olyan alkotások fűződnek, mint a Csodálatos Júlia, A napfény íze, a Barney és a nők, Az ítélet és Az igazság fogságában. A rendezők a magyar származású George Mihalka mellett, Nagypál Orsi és Robert Dornhelm.

Már folynak a film előkészületei és a szereplőválogatás, a forgatás majd 2022-ben fog elkezdődni.

Keleti Léda

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com