Hírek

Szeptember 30-án indul a Filmtekercs Filmklub 2. évada

Új helyszínen és új témákkal vár mindenkit a Filmtekercs Filmklub. A 2. évad központi témája a könyv és a film viszonya, az adaptáció. Szeptember 30-án indulunk a KockaCsoki kávézóban.

A tavalyi debütálás után idén is havonta közös mozizásra invitál mindenkit a Filmtekercs.hu szerkesztősége. A szeptember 30-án kezdődő program minden hónap utolsó hétfő estéjén várja az olvasókat és minden filmkedvelőt.

Az idei filmklub két nagy egységre osztható: az első felében általánosságban beszélünk az adaptációról, a történetmesélés különböző aspektusait járjuk körbe az újság szerkesztőivel és meghívott vendégekkel. A 2020-ban esedékes folytatásban pedig különálló műfaji adaptációkat vizsgálunk meg, és közös filmnézés után beszéljük meg a rájuk vonatkozó legfontosabb és legérdekesebb dolgokat szakértőink segítségével.

A filmklub idei programját nemrég nyilvánosságra hoztuk a filmklub.filmtekercs.hu weboldalon.

Szeptember 30-án, hétfőn 19:00 órakor az HBO nagysikerű filmjével, A történettel nyitunk. A vetítés után Konstrukció/Rekonstrukció – az emlékezet szubjektivitása címmel tartunk beszélgetést Szegő János kulturális újságíróval, a Magvető kiadó munkatársával. Október 28-án Mészáros Márta Aurora Borealis című filmjét vetítjük, vendégünk pedig Pataki Éva, a film forgatókönyvírója lesz. Az őszt november 25-én zárjuk a gyerekeknek szóló adaptációk témájával. A Nyúl Péter című film után Csenki Laura gyermekpszichológus a vendégünk.

Aurora Borealis
Aurora Borealis: Északi fény – Kép: Vertigo Media

A filmklub helyszíne idén a Keleti pályaudvar mellett található KockaCsoki Kávézó. A megváltozott munkaképességű munkavállalókkal is dolgozó, „autizmusbarát” kávézó és csokimanufaktúra jó ügyet szolgál, szeretnénk hát mi is ily módon csatlakozni küldetésükhöz.

A Filmtekercs.hu tavaly ősszel kezdte meg filmklub tevékenységét. Az 1. évad témája a gyermeki szemszög volt. A 2018/19-es évadban hét nagyjátékfilm és egy kisfilmblokk alkotta a programot.

Minden további információ a filmklub weboldalán és a Filmtekercs.hu Facebook-oldalán olvasható.

Második évadához érkezett a Filmtekercs Filmklub! ???Új helyszín és új tematika. Mostantól a KockaCsoki – KockaPont ad…

Közzétette: Filmtekercs.hu – 2019. szeptember 15., vasárnap

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya