Hírek

Filmtett-tábor – tizenharmadszor is!

Filmtett Workhsop 2014

Filmtett Workhsop 2014Pályázatot hirdetett a kolozsvári Filmtett.ro erdélyi filmes szakportál nyári táborában való részvételre. A Filmtett-workshop nevet viselő tábort tizenharmadik alkalommal szervezik meg, ezúttal a Marosvásárhely (Targu Mures) közelében lévő Nyárádszentlászlón (Sanvasii) július 29. és augusztus 8. között.

Buzogány Klára, a filmportál főszerkesztője az MTI-nek elmondta, hogy még tíz kategóriában lehet pályamunkákat leadni, így rendezőasszisztens, animációs rendező, animációs mozdulattervező, operatőr, segédoperatőr, hangmérnök, vágó, producer-gyártásvezető, színész és filmkritikus alkotóműhelyekre. Ezekre április 18-ig adhatják be pályázataikat azok, akik részvét elidíj-kedvezményt igényelnek, a pályázatok leadásának végső határideje április 25.

A forgatókönyvíró-rendezőcsoport alkotóműhelyre már nem lehet jelentkezni, mert ebben a kategóriában eredményt hirdettek. A nyolc kiválasztott résztvevő május elején részt vehet Tusnádfürdőn egy ingyenes kurzuson, amelyen Maruszki Balázs forgatókönyv-fejlesztővel és Szekeres Csaba forgatókönyvíró-rendezővel továbbfejlesztik forgatókönyvüket. A nyolc közül négy forgatókönyvből a nyári tábor végére film készül.

A táborban új csoportvezetők is lesznek, hiszen a szervezők felkérését elvállalta többek között Ferenczi Gábor rendező (az Overdose – Vágta egy álomért, a Vattatyúk című filmek alkotója) és Medvigy Gábor operatőr, aki egyebek mellett a Dolina, a Werckmeister harmóniák és a Sátántangó című filmek révén ismert. A színészcsoport élére 8 év után visszatér Dimény Áron, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze, aki A vizsga, a Mansfeld és a Sorstalanság című filmekben játszott, a filmkritikusoknál Strausz László mellett a gyakorlati órákat Jakab-Benke Nándor filmkritikus, a portál szerkesztője vezeti.

A tábor alkotóműhelyeinek élén az idén is ott lesz Durst György producer, a tábor egyik alapítója, Czakó Judit és Mezei Áron vágó, Várhegyi Rudolf és Zányi Tamás hangmérnök, Boros Melinda gyártásvezető, Patrovits Tamás és Bertóti Attila animációs rendező, valamint Bántó Csaba operatőr.

A Filmtett portál nyári táborát 2002 óta rendezik meg minden évben. Eddig több száz fiatal alkotó és film iránt érdeklődő vett részt a kurzusokon. Az alkotótábor a legfontosabb erdélyi filmes szakmai műhely, ahol a résztvevők meg is valósíthatják gyakorlatban filmes ötleteiket, kiegészíthetik tanulmányaikat és szakmai kapcsolatokat építhetnek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com