Hírek

Megvan Damien Chazelle űrhajósos filmjének főszereplője

A First Man című film Jim Lovellről szól, aki többek közt arról híres, hogy négyszer járt a világűrben.

Az Amerikai istenekből ismerős Pablo Schreiber játssza Jim Lovell szerepét a Kaliforniai álommal sztárrá váló Damien Chazelle holdraszállós filmjében, a First Man-ben – írja a Deadline.

Lovellnek kalandos élete volt: a legismertebb misszióját az Apollo 13 parancsnokaként teljesítette (a filmben Tom Hanks játszotta a szerepét). Ő az egyike annak a 24 embernek, aki a Holdon járt, az első abból a háromból, akik kétszer is megtették az utat, és az egyetlen, aki kétszer volt ott anélkül, hogy leszállt volna.

Egyben ő az első, aki négy alkalommal is járt a világűrben.

Pablo Schreiber partnere nem kisebb név lesz, mint Ryan Gosling, aki Neil Armstrongot játssza. A színész jelenleg a Skyscrapert forgatja, amelyben Dwayne Johnson mellett lesz az egyik főszereplő. Hamarosan folytatja az Amerikai isteneket is, a második évad forgatása jövő év elején kezdődik (itt a szerencsétlen leprikónt, Mad Sweeneyt alakítja).

A Universalnál készülő First Man premierje egy év múlva, 2018. október 12-én lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com