Hírek

Damien Chazelle a Holdra repít minket – Az első ember előzetes

Frissen a Kaliforniai álomért szerzett Oscar-díja után, Damien Chazelle rendező most Neil Armstrong Holdra szállásának történetét meséli el. Ha nem tudnánk, hogy ő készítette, fel se tűnne.

Biztos az én rossz prekoncepcióm, hogy hasonlónak vártam Az első ember ízelítőjének hangulatát, mint a Kaliforniai álom. Mézes-mázos, életigenlő, nagyokat álmodni merő és azokat beteljesítő attitűdöt – na, ezeket nem kaptuk meg (talán szerencsére)! Helyette visszatértünk a Whiplash idegtépő stresszéhez, mely egy olyan megvilágításba helyezi az 1969-es Holdra szállást, melyben még nem láthattuk.

Az első ember a „legveszélyesebb küldetésként” adja el a történteket,

és számomra szokatlan volt így gondolni erre a történelmi eseményre. Pedig ekkora vállalkozást, ekkora kockázatot addig még senki nem hozott, úgyhogy érvényes a készítők részéről ez az álláspont. Chazelle az előzetes alapján erősen koncentrál a feszültségre és arra a félelemre, amit egy űrutazás rizikója okozhat egy emberben. Ryan Gosling továbbra is Ryan Goslingot hozza Armstrongként – kicsit mintha megrekedt volna egy biztos szinten, így nem hiszem, hogy kapunk a Drive-hoz vagy csak a Plasztik szerelemhez hasonló performanszot.

A feleségét a The Crownból ismert Claire Foy játssza, Buzz Aldrint pedig a Kártyavárban és A kórban is látott Corey Stoll. Rajtuk kívül Jason Clarke, Ciarán Hinds, Lukas Haas, Patrick Fugit, Shea Whigham és Kyle Chandler tűnik fel.

Az első embert október 18-ától láthatjuk itthon.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..