Hírek

Damien Chazelle a Holdra repít minket – Az első ember előzetes

Frissen a Kaliforniai álomért szerzett Oscar-díja után, Damien Chazelle rendező most Neil Armstrong Holdra szállásának történetét meséli el. Ha nem tudnánk, hogy ő készítette, fel se tűnne.

Biztos az én rossz prekoncepcióm, hogy hasonlónak vártam Az első ember ízelítőjének hangulatát, mint a Kaliforniai álom. Mézes-mázos, életigenlő, nagyokat álmodni merő és azokat beteljesítő attitűdöt – na, ezeket nem kaptuk meg (talán szerencsére)! Helyette visszatértünk a Whiplash idegtépő stresszéhez, mely egy olyan megvilágításba helyezi az 1969-es Holdra szállást, melyben még nem láthattuk.

Az első ember a „legveszélyesebb küldetésként” adja el a történteket,

és számomra szokatlan volt így gondolni erre a történelmi eseményre. Pedig ekkora vállalkozást, ekkora kockázatot addig még senki nem hozott, úgyhogy érvényes a készítők részéről ez az álláspont. Chazelle az előzetes alapján erősen koncentrál a feszültségre és arra a félelemre, amit egy űrutazás rizikója okozhat egy emberben. Ryan Gosling továbbra is Ryan Goslingot hozza Armstrongként – kicsit mintha megrekedt volna egy biztos szinten, így nem hiszem, hogy kapunk a Drive-hoz vagy csak a Plasztik szerelemhez hasonló performanszot.

A feleségét a The Crownból ismert Claire Foy játssza, Buzz Aldrint pedig a Kártyavárban és A kórban is látott Corey Stoll. Rajtuk kívül Jason Clarke, Ciarán Hinds, Lukas Haas, Patrick Fugit, Shea Whigham és Kyle Chandler tűnik fel.

Az első embert október 18-ától láthatjuk itthon.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya