Hírek

Fliegauf Bence új filmjét közel 7 és fél millió forinttal támogatja a Filmalap

Bence FliegaufFliegauf Bence Hímpor című új filmje gyártásának előkészítését 7 millió 470 ezer forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap – közölte pénteken a testület.

A Rengeteg, a Dealer, a Tejút, a Womb és a Csak a szél című alkotások számos rangos nemzetközi díjjal elismert rendezője ezúttal apa-fiú történetet forgat dokumentarista eszközökkel.

A magyar-francia-német koprodukcióban tervezett film a Fraktál Film gyártásában készül. A forgatókönyvet Fliegauf Bence írja, aki Mesterházy Ernővel együtt producere is a filmnek.

Az alkotók az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették a film forgatókönyvét. A történetben apa és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az apa meséről mesére avatja be fiát saját múltjába. Az emlékek démonokká válnak, de ők nem hátrálnak meg, szembenéznek velük – írták a közleményben.

A rendező hatodik játékfilmjét a tervek szerint jövő nyáron nemzetközi stábbal forgatják Budapesten. A produkció operatőre Lovasi Zoltán.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával eddig 21 film forgatása fejeződött be, közülük 5 egészestés film már be is mutatkozott a nagyközönségnek itthon és rangos nemzetközi filmfesztiválokon.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés