Hírek

Florence Pugh is benne lehet a Dűne folytatásában

Azt beszélik, Zendaya, Rebeca Ferguson és Javier Bardem után a sokoldalú Florence Pugh is részt fog venni a következő Villeneuve opuszban.

Az angol színésznő már tárgyalásokat folytat arról, hogy csatlakozzon a Dűne második részének szereplőgárdájához, amely Denis Villeneuve Oscar-díjra jelölt sci-fi eposzának a folytatása. Ha megállapodás születik, Pugh lenne az első franchise újonc, aki csatlakozna a visszatérő szereplőgárdához.

De mielőtt elkezdenénk ujjongani a Kisasszonyokban egy párt alkotó Pugh és Chalamet új közös moziján, a Hollywood Reporter figyelmeztet, hogy a színész megvárja a forgatókönyvet a végső döntés előtt. Tekintettel arra, hogy az új film fedélzetén Villeneuve mellett ott lesz társíróként az Oscar-jelölt Jon Spaihts is, a rajongóknak nincs oka aggodalomra. Ennél reálisabb probléma lehet az ütemezés, különösen, ha Pugh alakítja Madonnát a zenész életrajzi filmjében.

A Villeneuve által rendezett film onnan folytatódik, ahol az első abbamaradt. Elmeséli Frank Herbert 1965-ös azonos című regényének történetének többi részét, ahol Paul Atreides (Chalamet) a fremenekkel együtt harcol az Arrakis sivatagi bolygó kiszabadításáért a Harkonnen-ház szorításából. A Dűne Villeneuve régi álma volt, a második részről csak az első rész busás bevétele után tudta meggyőzni a stúdiót a projekt teljes finanszírozásáról. A Dűne költsége (marketing nélkül) 165 millió dollár volt; ennek 80%-át a Legendary állta, 20%-át a Warner Bros. Globálisan a mai napig több mint 380 millió dollárt gyűjtött a film.

A folytatás a tervek szerint 2023 őszén érkezik. 

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!