Hírek

Földhöz csap a Star Wars VIII. részének előzetese

A Disney megint hülyére fogja keresni magát, ugyanis a Star Wars: Az utolsó Jedik a látottak alapján nem csak remek akcióktól, látványtól, de történettől és fordulatoktól sem lesz mentes.

Az elmúlt két év nem telt el úgy, hogy ne kaptunk volna egy Star Wars-filmet, és ez idén sincs másképp. A Disney azonban mintha érezné, hogy hamar elegünk lehet belőle, ezért nem mutatott a filmjéből korábban sokat. Mindössze egy ízelítőt láthattunk fél évvel ezelőtt, ami csak képeket tartalmazott a filmből, kontextust nem igazán. Most viszont megérkezett az első – és feltehetően utolsó – teljes előzetes a Star Wars: Az utolsó Jedik című filmhez.

A trailerből látszik, hogy elhagyták Az ébredő Erő világos színpalettáját,

hogy egy sötétebb, rengeteg feketét és pirosat tartalmazóra cseréljék. Mivel a VII. rész sok elemet tartalmazott Az új remény című epizódból, a szkeptikusok A Birodalom visszavág újrázására számítanak. Számomra úgy tűnik, hogy Rian Johnson író-rendező tisztában van ezzel a kritikával, és nem másolta le az eredeti történetvezetését, de egy-két elem azért kilóg.

Kylo Rent korábbi gaztettei után merőben más szemszögből láthatjuk ebben a filmben – mint Darth Vadert. Luke Skywalker Rey-t edzi a semmi közepén – ahogyan Yoda Luke-ot korábban. Ha ez még nem lenne elég, akkor egy lépegetők elleni csatát is kapunk. Ezek kísértetiesen emlékeztetnek a legjobb Star Wars-filmként számon tartott V. epizódra. Bizodalmam azonban nem lankad, mert látszik, hogy az új karaktereket egyedi irányokba terelgetik ebben az epikus hangvételű történetben. December 14., gyere gyorsan!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com