Hírek

Folytatások készülhetnek a Szólíts a neveden-hez

Armie Hammer a Szólíts a neveden című filmben

Luca Guadagnino rendező azt tervezi, a Mielőtt-trilógiához hasonló filmsorozat lehet a Szólíts a neveden-ből.


Hirdetés

Míg a Szólíts a neveden regényváltozata 1987-ben, az AIDS-járvány tetőpontján játszódik, Luca Guadagnino korábbra helyezte Elio és Oliver nyári románcát: 1983-ba, amikor még csak felfedezték a HIV-et.

Guadagnino azt mondja, a folytatásban nagyobb szerepe lehet a betegségnek, és azt reméli, az első részt övező díjeső lehetővé teszi, hogy a Mielőtt-trilógiához hasonlóan, évtizedeken át készülhessenek a további részek a filmhez – írja a Hollywood Reporter. „Szerintem Elio cinefil lesz: szeretnék egy olyan jelenetet, amelyben egy moziban nézi Paul Vecchiali Encore című 1988-as filmjét. Ez egy férfiról szól, aki beleszeret egy másik férfiba, miután elhagyta a feleségét. Ez az első francia film, amely az AIDS-szel foglalkozik. Ez lehetne a folytatás első jelenete.”

„A regény utolsó 40 oldala a következő 20 évről szól, tehát Andre Aciman ad némi útmutatást ahhoz, hogy hogyan folytatódhat Elio és Oliver élete” – mondja Guadagnino. „Szerintem a Szólíts a neveden az első fejezete lehet egy krónikának, amely ezeknek az embereknek az életét öleli fel. Az első rész egy coming-of-age történet volt egy fiatalemberről, a második arról szólhatna, hogyan találja meg a helyét a világba, mit szeretne tenni – és évekkel később mi maradt abból az érzelmi lökésből, ami azzá tette, aki?”

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés