Hírek

Folytatást kap a Scott Pilgrim a világ ellen – de vajon milyen formában?

A Scott Pilgrim a világ ellen épp idén tíz éves, és hogyan is lehetne méltóbb módon megünnepelni az évfordulót, mint egy folytatás bejelentésével?

Edgar Wright a Vaskabátok és a  Haláli hullák hajnala után 2010-es mozijával újfent egyedi stílusáról tett tanúbizonyságot. A Scott Pilgrim a világ ellen c. filmjében a képregények és videójátékok világát ötvözte, de filmfolytatás azóta nem készült. A rajongók örömére azonban Wright az évforduló alkalmából egy interjúban elárulta, hogy a stábbal tervezgetik a folytatást. Hozzátette: élőszereplős verzió nem valószínű, amit aztán Michael Cera, a film főszereplője is megerősített. A Comingsoon cikkéből kiderül, hogy Wright és Bryan Lee O’Malley  valamilyen más, szokatlanabb formátummal akar előrukkolni.

O’Malley az, akinek fejéből Scott Pilgrim története kipattant. A címszereplő egy fiú, aki hétköznapibb nem is lehetne, hétköznapi problémákkal – látszólag tehát nem a tipikus képregénykarakter; sem szuperhős, sem szupergonosz. Scott Pilgrim története mégis sokak kedvencévé vált, ahogyan az abból készült, utánozhatatlanul stílusú Wright-film is.

“Van néhány ötlet a tarsolyunkban, de ezek még nem hivatalosak, egyelőre csak a tervezgetési fázisnál tartunk.

Felmerült, hogy animációként folytatnánk, és az is, hogy az eredeti könyveket ültetjük anime formába.” – nyilatkozta Wright.

Habár kezdetekben a Scott Pilgrim a világ ellen enyhén szólva nem aratott osztatlan sikert, mára klasszikussá vált, a videó -és képregényfilmek körében is hivatkozási pont lett és népes rajongótábort szerzett – mi például annyira szeretjük, hogy az évtized legjobb vígjátékait csokorba szedő szubjektív listánkra is felkerült.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya