Hírek

Folytatást kap a Scott Pilgrim a világ ellen – de vajon milyen formában?

A Scott Pilgrim a világ ellen épp idén tíz éves, és hogyan is lehetne méltóbb módon megünnepelni az évfordulót, mint egy folytatás bejelentésével?

Edgar Wright a Vaskabátok és a  Haláli hullák hajnala után 2010-es mozijával újfent egyedi stílusáról tett tanúbizonyságot. A Scott Pilgrim a világ ellen c. filmjében a képregények és videójátékok világát ötvözte, de filmfolytatás azóta nem készült. A rajongók örömére azonban Wright az évforduló alkalmából egy interjúban elárulta, hogy a stábbal tervezgetik a folytatást. Hozzátette: élőszereplős verzió nem valószínű, amit aztán Michael Cera, a film főszereplője is megerősített. A Comingsoon cikkéből kiderül, hogy Wright és Bryan Lee O’Malley  valamilyen más, szokatlanabb formátummal akar előrukkolni.

O’Malley az, akinek fejéből Scott Pilgrim története kipattant. A címszereplő egy fiú, aki hétköznapibb nem is lehetne, hétköznapi problémákkal – látszólag tehát nem a tipikus képregénykarakter; sem szuperhős, sem szupergonosz. Scott Pilgrim története mégis sokak kedvencévé vált, ahogyan az abból készült, utánozhatatlanul stílusú Wright-film is.

“Van néhány ötlet a tarsolyunkban, de ezek még nem hivatalosak, egyelőre csak a tervezgetési fázisnál tartunk.

Felmerült, hogy animációként folytatnánk, és az is, hogy az eredeti könyveket ültetjük anime formába.” – nyilatkozta Wright.

Habár kezdetekben a Scott Pilgrim a világ ellen enyhén szólva nem aratott osztatlan sikert, mára klasszikussá vált, a videó -és képregényfilmek körében is hivatkozási pont lett és népes rajongótábort szerzett – mi például annyira szeretjük, hogy az évtized legjobb vígjátékait csokorba szedő szubjektív listánkra is felkerült.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com