Hírek

Folytatást kap az Aladdin

Will Smith az Aladdinban

Új írócsapattal, egyelőre bizonytalan szereposztással megkezdődtek az Aladdin következő epizódjának előkészületei.

A Disney hivatalosan is bejelentette a tavaly bemutatott, mérsékelt kritikai, viszont annál nagyobb közönségsikert aratott élőszereplős Aladdin folytatását. Az új részről nem sok információ szivárgott ki eddig, az biztos, hogy a forgatókönyvírói csapatot lecserélik. Vérfrissítésként két korábban Oscar-díjra jelölt alkotót szerződtettek: John Gatinst (Kényszerleszállás) és Andrea Berloffot (Straight Outta Compton, A bűn királynői).

Az, hogy milyen irányba fog elmozdulni a történet, még jelenleg is formálódik. A Hollywood Reporter beszámolója szerint az ötletelések közben felmerültek történetek Az ezeregyéjszaka meséiből is, így

minden bizonnyal Aladdin legújabb kalandjához ismét az arab mesegyűjtemény szolgál majd kiindulópontként.

A rajongók egyértelműen visszavárják az eredeti szereplőgárdát, Will Smith-t, Mena Massoudot, Naomi Scottot, azonban még sem ők, sem a rendező, Guy Ritchie nem írtak alá a filmhez. Az 1992-es rajzfilmen alapuló első rész minden várakozást felülmúlóan egymilliárd dollárnál is többet jövedelmezett az alkotóknak, amely élőszereplős adaptációknál ez eddig csak Az oroszlánkirálynak, A szépség és a szörnyetegnek, illetve az Alice Csodaországbannak sikerült. A számok tekintetében pedig nem valószínű, hogy bárkitől is megválnának majd az eredeti felállásból.

Varga Dóra

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..