Hírek

Folytatást kap az Elveszett próféciák!

Két évvel ezelőtt hatalmas sikerrel (ugyanakkor botrányoktól sem mentesen) futott az Elveszett próféciák (Good Omens) első évada. Az alapul szolgáló Neil Gaiman-regény adaptálása ezzel megtörtént, így nem is számíthatott a népes rajongótábor folytatásra – legalábbis a kötet keretein belül nem. Az Amazon viszont tegnap mégis azt adta hírül: a széria második évadot kap.

A stúdió meglepetése egészen pontosan egy hat epizódból álló új évadot jelent, amely kibővíti a Gaiman és Terry Pratchett által megálmodott univerzumot és ezáltal túl is mutat a legendás bestselleren.

Remek hír, hogy ugyan innentől kezdve a sorozat már nem a két író kötetén alapul majd, de továbbra is bőven lesz közük a folytatáshoz.

Gaiman és Pratchett lesznek az új évad showrunnerei, a rendező pedig marad Douglas Mackinnon (Sherlock, Ki vagy, doki?), aki már az első évadnak is direktora és társírója volt. Gaiman, aki az első évad forgatókönyvét maga írta, az új részeknek is (társ)írója lesz Josh Cole mellett. A főszereplők továbbra is Aziraphale (Michael Sheen) és Crowley (David Tennant) lesznek. A Collider értesülései szerint a második évad forgatása már idén megkezdődik.

A Jó, a Rossz és az Antikrisztus – Good Omens

Neil Gaiman írásai nagyjából kivétel nélkül képernyőre kívánkoznak, így például az Amerikai istenek vagy a Likely Stories. Nagyvásznon a Coraline és a Csillagpor kapott feldolgozást, és mindkettő remekül megragadta a gaimani hangulatot. A kritikusok és rajongók által is egekig magasztalt Elveszett próféciák folytatásán ráadásul folyamatosan rajta tartja majd a szemét forgatókönyvíróként és showrunnerként is, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy a második évaddal sem lesz gond.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com