Hírek

Folytatást kap az Idétlen időkig – VR játék formájában

Bill Murray főszereplésében az Idétlen időkig, azaz Groundhog Day minden idők egyik legjobb vígjátéka. És nemsokára csak egy szemüveget kell feltenned, hogy benne leld magad.

Ez az a hír, ami csaknem olyan abszurd, mint az alapjául szolgáló film: a Sony úgy döntött, VR játékként folytatja Bill Murray 1993-as Idétlen időkig című vígjátékát.

A filmben Murray karaktere, Phil Connors egy időhurokban találja magát: a mogorva tévés újra és újra átéli ugyanazt a napot, és rá kell jönnie, hogyan lehet egyre jobb önmaga. Az új játékban pedig fia, Phil Connors Jr. esik csapdába a csodás nevű Punxsutawney városka újrainduló egyetlen napjában  – írja a Variety.

A folytatás címe Groundhog Day: Like Father Like Son, azaz kb. „Idétlen időkig: Az alma nem esett messze a fájától”. (Ez is van olyan jó cím, mint amilyet itthon az eredeti forgalmazó a filmre akasztott.) A műfaj még mindig fekete komédia; a lényeg ismét a fejlődés, a hozott problémákon való felülemelkedés és az egyetlen nap megoldása. A játék a döntésekre épülő elágazó narratívák egyik példája lesz, azaz (mint minden hasonló játékban) a párbeszédek és események kapcsán meghozott döntések új karaktereket, interakciókat, puzzle játékokat, visszaemlékezéseket és persze új sztoriágakat nyitnak majd meg. A teljes végigjátszás kb. nyolc órát igényel a tervek szerint.

A játékot a Tequila Works fejleszti, partnerségben a Sony Pictures Virtual Realityvel. A Sony nagy önállóságot élvező VR osztályának ez lesz az első elágazó narratívákat tartalmazó interaktív története. A Sony jelentős szerepet szán a VR élménynek egész céges stratégiájában, így a játék keresettsége fontos adat lesz a teljes vállalatóriás számára.

Ehhez méltóan a Sony határozottan állítja, hogy a játék nem valamiféle mozifilmes folytatás marketingkampányába tartozik, hanem önálló, teljes jogú alkotás. A VR csoport korábban már készített egy végigjárható Szellemirtók VR-élményt, de az Idétlen időkig játék a csapat első kísérlete egy olyan alkotásra, ami a számítógépes játékok és ezen belül a VR piaci versenyében is megállja a helyét.

Az Idétlen időkig játék ez év végéig jelenik meg a PlayStation VR, Oculus Rift és HTC Vive platformokra;  készül majd el Oculus Quest verzió is – írja a Variety. Ha a játék különösen jól teljesít, esetleg nem-VR platformokra is kiadják majd. Bill Murray esetleges szerepéről nem nyilatkoztak.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com