Hírek

Folytatást kaphat Az U.N.C.L.E. embere

Két éve került a mozikba Guy Ritchie pörgős és kifejezetten szórakoztató retrós kémfilmje, most pedig úgy tűnik, folytatás elé néz Az U.N.C.L.E. embere. A hírt a film egyik főszereplője, Armie Hammer szellőztette meg – írja a Vanity Fair.

Guy Ritchie a tőle megszokott stílusban hozta el 2015-ben az azóta is legfrissebbnek számító filmjét. Az U.N.C.L.E. embere a rendezőhöz annyira erősen kapcsolható akciót és a humort jól keverve szórakoztat, a nosztalgiafaktort is felhasználva pedig még többet nyújt a közönség különböző rétegeinek. Bár Amerikában nem döngette meg a jegypénztárakat, az általános vélemény pozitív a műről.

Két év elteltével azonban eddig úgy tűnt, egyszeri kaland marad Ritchie találkozása Alicia Vikanderrel, Henry Cavillel és Armie Hammerrel. Egészen mostanáig. Hammer elmondása alapján egy szép nap felemelte a telefonját és felhívta a filmet társíró Lionel Wigramot, hogy ugyan már mi is a helyzet most akkor egy esetleges folytatással. Wigram pedig nemes egyszerűséggel rábólintott a dologra. Noha mindez persze egyelőre kevés ahhoz, hogy tényleg mozikba kerüljön később a film folytatása, mindenképpen jó jel, hogy az eredeti csapatból ketten már szívesen vállalnák az újabb forgatást.

Igaz ami igaz, Ritchie finoman szólva is elfoglalt, hiszen idén kerül mozikba az Arthur király: A kard legendája Charlie Hunnam főszereplésével, és biztosan láthatunk tőle egy Aladdin élőszereplős feldolgozást (a közelgő Disney-adaptációkat itt szedtük össze nektek). Az elakciósodott Sherlock Holmes-széria pedig szintén folytatást kaphat.

Persze nem a rendező az egyetlen a filmből, aki elfoglalt mostanság: Cavill legalább 6 filmben szerepel a közeljövőben (2-ben Supermanként, Sand Castle, Mission: Impossible 6, Nomis). Hammer a Verdák 3-hoz adja a hangját éppen, a Hotel Mumbai már az utómunkálatoknál jár, a Freakshift pedig még nem forog. Ami pedig az azóta Oscar-díjas Vikandert illeti, tőle idén láthatjuk a Birds Like Ust, az Euphoriát és a Submergence-t, jövőre pedig a már forgó Tomb Raider feldolgozásban lesz a főszereplő. Ha azonban az U.N.C.L.E. nem kap folytatást, őt és Hammert akkor is újra látjuk majd a Ben Wheatly rendezte Freakshiftben.

Szűkösnek tűnik tehát a dolog első ránézésre, de van, hogy a jó dolgokra várni kell. Mi szerettük a filmet, és akinek bejön Ritchie munkássága, az nem csalódik. A színészek is passzoltak, az izgalmak mellé pedig megint tökéletes zenei kíséretet kaptunk. Reméljük tehát, hogy Hammer lelkesedése átragad mindenkire, és végül tényleg újra moziba ülhetünk, hogy kémkedjünk egy kicsit a ’60-as években.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés