Hírek

Folytatják Will Smith tündéres zsarufilmjét

A Netflix úgy döntött, hogy nem elég egy film a Bright világából, a nézőszámok miatt bátran rámondták az áldásukat a folytatásra.

David Ayer rendező (Suicide Squad, Az utolsó műszak) és Max Landis forgatókönyvíró (Az erő krónikája) közös munkájának sikeréről már írtunk korábban. 11 millió nézőt hozott a december 21-i bemutatója utáni hétvégén. Viszonyítási alapként a körülrajongott Stranger Things 2. évadánál ez a szám 15,8 millióra tehető – a Brightnak tehát nincs miért szégyenkeznie.

Ayer filmjét rengeteg oldalról szidták. Sokan nehezményezték az orkok és a feketék, valamint a gazdag fehérek és a tündék közti párhuzamokat, mások pedig csak simán bugyutának és közhelyesnek gondolták a filmet. A Netflix nem húzta be fülét-farkát ezek hallatán, hiszen folytatni fogja a Brightot, ráadásul a rendező és a főszereplő Will Smith és Joel Edgerton is maradnak.

A fiktív, orkok, tündérek és elfek által lakott Los Angelesben játszódó zsarudráma könnyen a Netflix első komoly filmszériájává válhat – ám ehhez még jobban oda kell tenniük magukat a film minőségét illetően.

A Bright előzetesét itt megtekintheted!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.