Hírek

Folytatódhat a Gossip Girl?

Mark Pedowitz, a CW elnöke belengette, hogy folytatódhat minden idők egyik legsikeresebb tinisorozata, a Gossip Girl (nálunk A pletykafészek) – értesült a ScreenRat.

2007-ben robbant be a CW csatorna tinisorozata a gazdag, elkényeztetett és drámázó New York-i fiatalokról. Az itthon A pletykafészek címen futó sorozat 2012-ben ért véget. Akik látták a befejező részt, tudják, hogy a készítők egyértelműen lezárták a gimis és egyetemi éveket, úgyhogy sokáig azt hihettük, a folytatás teljesen kizárt. Hát most úgy tűnik, a Gossip Girl sem szent többé.

Mark Pedowitz, a sorozatnak otthon adó csatorna elnöke a minap nyilatkozott, miszerint állandó téma náluk a Gossip Girl rebootolása. Bár semmi konkrétum nem hangzott el, azt pedig végképp leszögezte Pedowitz, hogy az eredeti sorozat executive producerei, Josh Schwartz és Stephanie Savage nélkül egy tapodtat sem, az már mégis csak valami, hogy legalább beszélnek a folytatásról.

A 12 éve kezdődő alkotás tette fel egyébként a hollywoodi térképre Blake Livelyt, aki kétségkívül a legnagyobb karriert futotta be a szereplők közül. Egy esetleges felmelegítés legfontosabb kérdése persze az lenne, hogy visszatérnek-e az eredeti karakterek.

Tény, hogy a sorozat már így is több ízben kapott toldást, hiszen 2014-ben kijött az igen csak szenvedősre sikerült Gossip Girl: A film. Tavaly pedig a Netflix csavart egyet a figurán, és a Dant alakító Penn Badgley főszereplésével elkészített egy komorabb hangvételű thrillersorozatot, a You-t.

Persze mindezek eltörpülnének ahhoz képest, ha ismét kisképernyőn láthatnánk az eredeti csapatot a sorozat színészeinek tolmácsolásában. A Gossip Girl záróepizódját elnézve erre egyébként reálisan nincs sok remény, hacsak nem állnak elő valami teljesen újjal a készítők. A címszereplő pletykafészek nélkül viszont azonnal borulna az egész formula, úgyhogy ha komolyak is a folytatásról szóló hírek, kemény munka áll a készítők előtt, hogy valami izgalmasat és újat mutassanak és  visszacsábítsák az eredeti széria rajongóit.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya