Hírek

Folytatódik a Csibefutam, de a mozikat elkerüli

Az Aardman a Csibefutam folytatásán dolgozik, a film azonban a nagyvászon helyett egyenesen a Netflixre kerülne.

Idén 20 éves a legtöbbet kaszáló stop-motion gyurmafilm, a Csibefutam. Ennek örömére az Aardman és a Netflix az Annecy 2020 online fesztivál kapcsán bejelentette, hogy dolgoznak a második részen. Az animáció a Wallace és Gromittal befutó brit Aardman Studios első egész estés gyurmaprodukciója volt, és a Dreamworks támogatásával 224,8 milliós nemzetközi bevételt kaszíroztak.

A történet egy csapat tyúkról szól, akik a gazember gazdájuktól való félelemtől vezérelve próbálnak látványos szökéssel meglógni. Ebben segítségükre lesz egy amerikai cirkuszi kakas, Rocky, aki A nagy szökésre hajazó, összetett menekülésnél is közreműködik, amellett pedig a főszereplő tyúkasszonyság, Rozsda szerelmévé is válik.

Az új film az elmondottak alapján közvetlenül ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. A szabadságukat elnyert baromfik számára a kinti világ is tartogat meglepetéseket, és nem kevés veszélyt.

Mivel a stop-motion filmek közel sem a legkifizetődőbbek az animációs kategóriában, így nem meglepő Peter Lord nyilatkozata a Netflixes megjelenés kapcsán:

„Olyan filmet tudunk így készíteni, amilyet szeretnénk, és ezt képesek leszünk megosztani egy globális közönséggel.”

A Csibefutam folytatását Sam Fell (ParaNorman, Elvitte a víz) rendezi. A szereplőket megszólaltató hangok – mint Imelda Staunton, Miranda Richardson vagy Timothy Spall – visszatéréséről nem esett szó. Az IndieWire forrásai szerint a Rocky-t alakító Mel Gibson valószínűleg nem vesz részt a projekten.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya