Hírek

Folytatódik a Csibefutam, de a mozikat elkerüli

Az Aardman a Csibefutam folytatásán dolgozik, a film azonban a nagyvászon helyett egyenesen a Netflixre kerülne.

Idén 20 éves a legtöbbet kaszáló stop-motion gyurmafilm, a Csibefutam. Ennek örömére az Aardman és a Netflix az Annecy 2020 online fesztivál kapcsán bejelentette, hogy dolgoznak a második részen. Az animáció a Wallace és Gromittal befutó brit Aardman Studios első egész estés gyurmaprodukciója volt, és a Dreamworks támogatásával 224,8 milliós nemzetközi bevételt kaszíroztak.

A történet egy csapat tyúkról szól, akik a gazember gazdájuktól való félelemtől vezérelve próbálnak látványos szökéssel meglógni. Ebben segítségükre lesz egy amerikai cirkuszi kakas, Rocky, aki A nagy szökésre hajazó, összetett menekülésnél is közreműködik, amellett pedig a főszereplő tyúkasszonyság, Rozsda szerelmévé is válik.

Az új film az elmondottak alapján közvetlenül ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. A szabadságukat elnyert baromfik számára a kinti világ is tartogat meglepetéseket, és nem kevés veszélyt.

Mivel a stop-motion filmek közel sem a legkifizetődőbbek az animációs kategóriában, így nem meglepő Peter Lord nyilatkozata a Netflixes megjelenés kapcsán:

„Olyan filmet tudunk így készíteni, amilyet szeretnénk, és ezt képesek leszünk megosztani egy globális közönséggel.”

A Csibefutam folytatását Sam Fell (ParaNorman, Elvitte a víz) rendezi. A szereplőket megszólaltató hangok – mint Imelda Staunton, Miranda Richardson vagy Timothy Spall – visszatéréséről nem esett szó. Az IndieWire forrásai szerint a Rocky-t alakító Mel Gibson valószínűleg nem vesz részt a projekten.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya