Hírek

Folytatódik a Négy esküvő, egy temetés!

A klasszikus brit vígjáték, a Négy esküvő, egy temetés sztárjai egy jótékonysági kisfilm kedvéért állnak össze újra.

Az eredeti film írója, Richard Curtis egyben a jótékonysági tévés akció, a Red Nose Day társalapítója is, jövőre pedig egy egészen különleges felajánlással száll be az adománygyűjtésbe. A One Red Nose Day And A Wedding (magyarul Egy Red Nose Day és egy esküvő) című kisfilm már készül – írja a Deadline.

A szereplők között visszatér többek közt Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, John Hannah és Rowan Atkinson is. Az impozáns gárdát meglepetésvendégek is színesítik.

Az eredeti film rendezője, Mike Newell ugyancsak visszatér rendezőként. A kisfilm 25 évvel később veszi fel az események fonalát. A film március 15-én mutatkozik be a BBC One műsorán, májusban pedig az USA-ban is látható lesz az ottani Red Nose Day-en.

Richard Curtis azt mondta: „mindannyian megöregedtünk – de bölcsebbek nem lettünk. Nagyon élvezetes volt kitalálni a karakterek sorsát, akik most újra összegyűlnek egy ötödik esküvő alkalmából. Ahol szokás szerint nem minden megy majd a tervek szerint.”

Jövőre lesz 25 éves az anyagilag is kiugróan sikeres Négy esküvő, egy temetés. 2017-ben már az Igazából szerelem is kapott egy rövidke folytatást a Red Nose Day alkalmából, Red Nose Day Actually címmel.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com