Hírek

Folytatódik a Vad Magyarország – Vadlovak – Hortobágyi mese

A Vad Magyarország – A vizek birodalma természetfilm rendezője, Török Zoltán ezúttal a Hortobágyra és Mongóliába ment forgatni. Egy év munka után egy rövid ízelítőt állítottak össze. Érdemes megnézni!

Egy éve kezdte forgatni Török Zoltán és stábja vadlovas filmjüket a Hortobágyon. Ugyan a forgatás még csak a felénél tart, az alkotók egy előzetessel rukkoltak elő. A tervek szerint 2020-ban lesz látható a moziverzió, s hogy ne maradjunk természetképek nélkül a film elkészültéig sem, a film Facebook-oldalán a forgatás során készült fotókat az alkotók rendszeresen közzé teszik majd.

A Vadlovak – Hortobágyi mese című film a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával és nemzetközi koproducerek részvételével készül. A teasert Hargittai László vágta, a film operatőre Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. Badár Balázs készíti a drónfelvételeket és a fényképeket.

A film főszereplője egy Przevalszkij-ló csikó, az ő szemén keresztül láthatjuk majd a csapatában lejátszódó drámákat, és azt, hogy hogyan változik évszakról évszakra a puszta.

Ott voltunk a születésénél, felvettük amikor életében először lábra állt. Lefilmeztük, amikor rárontottak a csődörök és anyja megvédte őt. Tanúi voltunk, amikor először csobbant bele a vízbe. És persze megörökítettünk megannyi más történetet is a körülötte élő vadállatokkal, itt a Hortobágy szívében.” – olvashatjuk a stáb beszámolóját a csikóról.

Török Zoltán előző filmjéről, Vad Magyarország– A vizek birodalmáról ezt írtuk: „Az utóbbi évek legszebb magyar filmjéről van szó, ez vitán felül áll. A technika és az emberi teljesítőképesség határait feszegető képsorokat láthatunk; például intim közelségből pillanthatunk be a jég alatt, az iszapban vermelő harcsák életébe vagy egy sascsalád mindennapjaiba, a film sebességével való folyamatos játéknak köszönhetően pedig olyan részleteket figyelhetünk meg, amikre a saját optikai rendszerünk – a szemünk – képtelen.” (Pásztor Balázs)

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com