Hírek

Folytatódik Az ördög Pradát visel

Szerepcsere: ezúttal Meryl Streep nagyhatalmú főszerkesztője kuncsorog majd Emily Blunt reklámdollárjaiért.

A kétezres évek egyik nagy vígjátéka, a Meryl Streep fantasztikus főszereplésével a világ legborzalmasabb főszerkesztőjét örök kulturális ikonná varázsoló Az ördög Pradát visel c. film folytatást kap – írja a Variety.

A hír szerint a Disney (az eredeti film stúdiója) már javában fejleszti a folytatást, és tárgyalásokat folytatnak a 2006-os eredeti forgatókönyvírójával, Aline Brosh McKennával. Hogy az eredeti szereplőgárdából kik térnek vissza, még nem világos, de a történet állítólag a Meryl Streep alakította Miranda Priestly-t követi majd, aki a hagyományos magazinkiadás hanyatlása közepette próbál túlélni, és eközben szembekerül Blunt karakterével, aki pedig eddigre egy luxuscsoport nagyhatalmú vezetője lett és olyan reklámköltségek fölött diszponál, amire Priestly-nek kétségbeesett szüksége lenne.

A 2006-os film Lauren Weisberger 2003-as regénye alapján készült: Weisberger az amerikai Vogue szerkesztőjének, Anna Wintournak személyi asszisztenseként dolgozott, így volt alapanyaga a pokolból szalajtott főszerkesztő szerencsétlen asszisztensének kalandjaihoz. Az ördög Pradát visel kasszasiker lett: 327 millió dollárt hozott világszerte, és Streep elnyerte a legjobb vígjáték-színésznőnek járó Golden Globe-ot, valamint egy Oscar-jelölést is. A film jelmeztervezőjét, Patricia Fieldet szintén Oscar-díjra jelölték.

A folytatás hírével egyidőben kezdődnek a film musicalváltozatának előbemutatói: Az ördög Pradát visel c. musical főszereplője Vanessa Williams, zenéje Elton Johntól származik, rendezője és koreográfusa a háromszoros Tony-díjas Jerry Mitchell, dalszövegei az énekes-dalszerző Shaina Taubtól származnak. A darab a londoni West End színpadain mutatkozik be.

A Disney nem kommentálta a hírt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com