Hírek

Ford vs Ferrari filmet készít James Mangold, a Logan rendezője

Miután a Logan-nel teljesen friss vért öntött a képregényfilmes vonalba, James Mangold egyik jövőbeli rendezése a Ford és a Ferrari versengését mutatja majd be – írja a Variety.

Az Oscar-jelölt rendező, James Mangold (Logan, Farkas, A nyughatatlan, Azonosság, Kate és Leopold) legújabb alakuló projektje a két nagy autógyár, a Ford és a Ferrari küzdelmére épül majd, miszerint ki is alkotja meg a leggyorsabb versenyautót. Az 1960-as években járunk, amikor is a Ferrari teljhatalmát kívánja megtörni egy lelkes és elszánt tervező csapat a Ford oldalán. A film egyelőre cím nélkül fut, de stúdió, rendező és forgatókönyvíró már van.

A Ford vs Ferrari projekt a 20th Century Fox égisze alatt születik majd meg, Mangold pedig Jez és John-Henry Butterworth testvérekkel készíti el a mű forgatókönyvét. És bár a casting-ról eddig senki nem nyilatkozott, források szerint a rendező szívesen megszerezné Christian Bale-t és Matt Damon-t a filmhez.

Az alapok tehát megvannak, de hosszú még az út a moziig, hiszen az sem teljesen biztos, hogy ez lesz Mangold soron következő filmje. Két adaptáció is beelőzheti az autós világ egyik legfontosabb versengését: Don Winslow tavaly nyáron megjelent The Force című krimije, valamint Katherine Applegate Crenshaw című gyerekkönyve is a rendező által kerül filmvászonra.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya