Hírek

Ford vs Ferrari filmet készít James Mangold, a Logan rendezője

Miután a Logan-nel teljesen friss vért öntött a képregényfilmes vonalba, James Mangold egyik jövőbeli rendezése a Ford és a Ferrari versengését mutatja majd be – írja a Variety.

Az Oscar-jelölt rendező, James Mangold (Logan, Farkas, A nyughatatlan, Azonosság, Kate és Leopold) legújabb alakuló projektje a két nagy autógyár, a Ford és a Ferrari küzdelmére épül majd, miszerint ki is alkotja meg a leggyorsabb versenyautót. Az 1960-as években járunk, amikor is a Ferrari teljhatalmát kívánja megtörni egy lelkes és elszánt tervező csapat a Ford oldalán. A film egyelőre cím nélkül fut, de stúdió, rendező és forgatókönyvíró már van.

A Ford vs Ferrari projekt a 20th Century Fox égisze alatt születik majd meg, Mangold pedig Jez és John-Henry Butterworth testvérekkel készíti el a mű forgatókönyvét. És bár a casting-ról eddig senki nem nyilatkozott, források szerint a rendező szívesen megszerezné Christian Bale-t és Matt Damon-t a filmhez.

Az alapok tehát megvannak, de hosszú még az út a moziig, hiszen az sem teljesen biztos, hogy ez lesz Mangold soron következő filmje. Két adaptáció is beelőzheti az autós világ egyik legfontosabb versengését: Don Winslow tavaly nyáron megjelent The Force című krimije, valamint Katherine Applegate Crenshaw című gyerekkönyve is a rendező által kerül filmvászonra.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com