Hírek

Forgalmazót és bemutatódátumot talált magának a Megalopolis

Francis Ford Coppola öntörvényű eposza ősszel érkezik a mozikba a tengerentúlon és nálunk is.

Ugyan egy ideig kétséges volt a Megalopolis sorsa az enyhén szólva vegyes cannesi fogadtatás után, de úgy látszik a film végre elindulhat a széleskörű forgalmazás útján. A filmet végül a Lionsgate karolta fel, akik Coppola néhány korábbi filmjét (Apokalipszis most: Végső Vágás, Magánbeszélgetés) is forgalmazták. Ezzel együtt már le is foglaltak jópár IMAX vásznat a filmnek, hogy Coppola vízióját a legnagyobb formátumban is lehessen majd élvezni.

A stúdió az amerikai premierdátumot pedig 2024. szeptember 27-re tűzte ki.

Ősszel nálunk is moziba fog kerülni a film a Mozinet forgalmazásában, de pontos premierdátum még nem derült ki. Ha igazodunk az amerikai premierhez, akkor egy szeptember 26-ai bemutatóban lehet esetleg reménykedni.

„Francis egy legenda. Sokunk számára a mozinak adott ajándéka volt az egyik inspiráció ahhoz, hogy karrierünket a filmezésnek szenteljük. Igazi megtiszteltetés vele dolgozni, és elhozni ezt a hihetetlen, vakmerő és teljesen egyedi filmet a moziközönségnek. A Lionsgate-nél arra törekszünk, hogy otthont adjunk a bátor és merész művészeknek, és a Megalopolis bizonyítja, hogy nincs bátrabb vagy merészebb alkotó, mint a maestro, Francis Ford Coppola.” – nyilatkozta a Lionsgate Motion Picture Group feje, Adam Fogelson.

Coppola hozzátette: „Az egyik üzleti szabály, amelyet mindig is követtem és prioritásként kezeltem (a magam javára), hogy továbbra is olyan cégekkel és csapatokkal dolgozzak, akik az idők során jó barátnak és nagyszerű munkatársnak bizonyultak. Ezért örülök, hogy Adam Fogelson és a Lionsgate Studios kiadja a Megalopolist. Bízom benne, hogy ugyanazt a gyengéd szeretetet és törődést fogják alkalmazni, mint az Apokalipszis Most esetében, amely jelenleg 45 éve örvend bámulatos bevételeknek és megbecsülésének.”

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com