Hírek

Forgatókönyvbörze a Filmhéten: 215 filmötlet versenyez

magyar nemzeti filmalapMinden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a profi és amatőr filmírók részéről is a Magyar Forgatókönyv Börzét – a szeptember 18-i határidőre összesen 215 darab „treatment” (forgatókönyv kezdemény) érkezett be. A Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő pitch fórumon résztvevő 6 filmtervet 2014. október 5-ig választja ki az előzsűri. 

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án 16 órától a Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek és producereknek. A kiválasztott filmtervek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek.

A pitch fórumon szakmai zsűri választja ki a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap fejlesztési rendszerében, szakmai és anyagi támogatásával dolgozzák ki.

A pályázaton kizárólag olyan filmtervek vehettek részt, amelyekkel alkotójuk korábban még nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázaton való részvételnek nem volt feltétele a filmes szakmai előélet, így pályakezdők és amatőrök is benyújthatták filmötletüket.

A szervezők által felkért szakmai zsűri – Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer (Délibáb) és Zomborácz Virág forgatókönyvíró-rendező (Utóélet) – azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt.

Bővebb információ: borze@filmalap.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com