Hírek

Forog a Minden rendben – főszerepben Hajdu Szabolcs

Minden-rendben-Hajdu-Szabolcs

Ezúttal színészként láthatjuk a Fehér tenyér és az Ernelláék Farkaséknál című film rendezőjét Sós Bálint Dániel Minden rendben című filmjében.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával elkezdődött Sós Bálint Dániel első mozifilmjének forgatása. A súlyos morális dilemmát feldolgozó

Minden rendben főszerepében a 2017-ben az év filmművészének megválasztott Hajdu Szabolcs látható.

A Minden rendben főhőse egy apa (Hajdu), aki egyetlen szemtanúja lesz egy súlyos balesetnek, amit kisfia okoz. A férfinek döntenie kell: vállalja az igazság terhét és a fia életét romokba döntő retorziót, vagy hazudja el a tettet, ami viszont a fiú lelkivilágát torzítja el egy életre? Apai ösztönei az utóbbiba hajszolják bele, ám a hazugság egyre nagyobb áldozatokkal jár.

Hajdu Szabolcs filmrendező (Fehér tenyér, Bibliothèque Pascal, Délibáb, Békeidő) korábban már filmszínészként is bizonyította tehetségét. Az Ernelláék Farkaséknál című filmjében a főszerepet is ő alakította, amiért többek között elnyerte a legjobb színész díját a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

„Ez a film a színészeké. Az érzelgős kirohanások helyett árulkodó gesztusok, a testbeszéd, a dialógusok sorai közt megbúvó mögöttes tartalom fedi fel a motivációkat, lelkiállapotokat. Csodálatos feladat lesz ezek feltárása a színészi gárdával” – nyilatkozta Sós Bálint Dániel. A reklámfilmesként több száz produkciót jegyző rendező azt is elmondta, szeret gyerekszínészekkel együtt dolgozni: „Rengeteget forgattam gyerekekkel, bőven van benne gyakorlatom. Szeretek velük dolgozni, mert gyakran kiszámíthatatlanok, és ez váratlan és őszinte pillanatokat szülhet.

Évek óta tartó töretlen lelkesedéssel várom, hogy ez a történet kiszabaduljon a fejemből és bátran, szabadon, de céltudatosan létrehozhassam közösen egy lelkes és tapasztalt csapattal.”

A filmben Sáfrány Ágoston, Zikkert Milán, Jakab-Aponyi Zonga gyermekszereplők mellett látható lesz még Háy Anna, Friedenthál Zoltán (Éden), Szamosi Zsófi (Mindenki, Egy nap, Terápia), Sodró Eliza (Toxikoma), Galambos Péter és Kardos Róbert is.

A Minden rendben forgatókönyvét a rendező Nagy V. Gergővel közösen jegyzi, a film producere Farkas Ádám és Mártonffy Zoltán. Az operatőr M. Deák Kristóf, a látványtervező Takács Eszter, a vágó Gothár Márton, a gyártásvezető Kristóf Kata.

A 26 napos, főként budapesti forgatás helyszínei között lesz a Magyar Rádió régi épülete, a Libegő és a MOME, továbbá salgótarjáni és hévízi helyszínek is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!