Hírek

Forog az Agatha Christie stílusát idéző krimi-vígjáték Kern András főszereplésével

Már forgatják a Ma este gyilkolunk című mozit, amiben a Kern alakította idős Poirot-színész egy színészotthonban történt haláleset felderítésére vállalkozik – tájékoztat a Nemzeti Filmintézet sajtóközleménye.

Manapság újra virágkorukat élik az Agatha Christie stílusát megidéző kitette? (whodunnit) típusú krimitörténetek, amiknek Rian Johnson Tőrbe ejtve című mozija adott 2019-ben új lendületet és azóta lényegesen megnövekedtek e műfaj képviselői filmes (Halál a NílusonEcc, pecc, ki lehetsz?, Az üveghagyma) és sorozatos (Gyilkos a házban, Az afterparti) fronton is.

Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. „Ne felejtsd el, ezek színészek! Főállásban hazudnak – épp ezért lesz pokolian nehéz dolgunk.” – mondja a detektívnek felcsapó főszereplő, Tolnai Tivadar, akit a filmben Kern András alakít.

A Ma este gyilkolunk egy könnyedebb hangvételű gyilkossági rejtély történetét meséli el Kern András mellett olyan színészveteránok közreműködésével,

mint Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati. Továbbá fiatalabb generációból képviselteti magát Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András is.

A filmet az Árulók és a Szabadság különjárat rendezője, Fazekas Péter dirigálja, a forgatókönyvet a manapság egyre produktívabb Köbli Norbert (A berni követ, Félvilág, Örök tél) írja, producerként pedig Lajos Tamás (Apró mesék, Post Mortem, Blokád) áll a projekt élén. A trió legutóbb A vizsga tavaly bemutatott folytatásán, A játszma című filmen dolgozott együtt, ami egy kifejezetten élvezetes kém-dráma volt, és amit szintén az időskori perspektíva tett különlegessé Kulka János karakterén keresztül. Így bizakodhatunk, hogy ismét egy minőségi műfaji filmmel gazdagodhat a magyar filmes paletta.

A forgatás a tervek szerint július végéig tart. A film jeleneteit egy különleges helyszínen, a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében veszik fel. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Ma este gyilkolunk várhatóan 2024 februárjában kerül majd a mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com