Hírek

Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf új tévéfilmje

Mindenki

Szamosi Zsófiával a főszerepben forog az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című új tévéfilmje Budapesten; a húsznapos forgatás szeptember 16-án fejeződik be.

A Foglyok az ötvenes évek elején játszódik Budapesten, ahol egy átlagos család életébe két ÁVÓ-s alakjában betoppan a hatalom. Innentől kezdve nemcsak a család tagjai nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik. Az igaz történetet feldolgozó film az alkotók szándéka szerint a korszak fojtogató, paranoid hangulatát groteszk humorral ötvözi majd.

A főbb szerepekben Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Sodró Eliza, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese lesznek láthatóak.

A film operatőre Haggyállógva Vászka és az Iszka utazása fényképésze, Gózon Francisco, látványtervezője a Moszkva tér, a Félvilág és a Lajkó: Cigány az űrben című filmeket jegyző Valcz Gábor. A jelmezekért a Testről és lélekről és a Kojot szakembere, Sinkovics Judit felel. A forgatókönyvet Vörös András írta. A film vágója Csillag Mano, hangmérnöke Péterffy Máté.

A film gyártója a Filmfabriq, producerei Dreissiger László és Osváth Gábor. A film a Magyar Média Mecenatúra Fehér György-pályázatán nyert támogatást. A Foglyokat 2019-ben mutatják be a Duna Televízión.