Hírek

Forog Johnny Depp Jeanne du Barry című történelmi filmje, már kép is érkezett hozzá

johnny_depp

Elkezdték forgatni Johnny Depp első filmjét a nagy médiavisszhangot kapó pere után, és már a Jeanne du Barry első képe is megérkezett.

Július 26-án elkezdődött a Jeanne du Barry 11 hetes forgatása, ami Johnny Depp első filmszerepe lesz csaknem 3 év után – írja a Deadline. A színész az utóbbi időszakban inkább az Amber Heard elleni perével szerepelt a sajtóban, amit végül megnyert. A francia Why Not Productions stúdió

Jeanne du Barry című filmjében Johnny Depp XV. Lajost alakítja.

A filmet Maïwenn rendezi (Színésznők bálja, Az én szerelmem), aki a címszerepet is megformálja. A mozi a rendező-színésznő hatodik és legambiciózusabb projektje, ami az idei Cannes-i filmvásár egyik izgalmas címe volt. A forgatókönyvet Teddy Lussi-Modeste írta a rendezővel együtt.

A történelmi dráma nagyban merít a valóban élt Jeanne du Barry életéből, aki XV. Lajos udvari kurtizánja volt. A szegénysorba született munkásosztálybeli nő vágyik a kultúrára és a földi örömökre, ami ösztönzi őt, hogy egyre feljebb küzdje magát a társadalmi ranglétrán. Du Barry végül XV. Lajos társaságába kerül, a király és a kurtizán pedig egymásba szeretnek. Fittyet hányva a szokásokra, a nő Versailles-ba költözik, ami megbotránkoztatja az uralkodó réteget.

A filmstúdió már egy képet is közölt a készülő filmből, amin Depp kosztümben látható eltakart szemekkel.

A filmben szerepel még Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory és India Hair. A filmet francia nyelven elsősorban a Versailles-i és más Párizshoz közel eső kastélyokban forgatják.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com