Hírek

Főszereplőt kapott a Tom és Jerry film

Újabb élőszereplős/CGI film érkezik, ezúttal gyerekkorunk egyik legkedvencebb meséjéből. Tom és Jerry egy keverék mozifilmben kerül ismét a nézők elé, a két állatka mellé pedig főszereplőnek Chloë Grace Moretzet kapjuk – írja a Collider.

A Disney élőszereplős cunamiját elnézve egyáltalán nem meglepő, hogy a stúdióóriás eredeti meséi mellett más kultikus vagy legalább is igen híres mesék és animációk kapnak mozis feldolgozást. Egy bő hónapja jött ki a Dumbó, mindjárt itt az Aladdin, és nyáron érkezik Az oroszlánkirály is. Míg az első két filmben vegyesen láttunk embereket és állatokat, addig az utóbbi természetesen csak állatokról szól majd.

A vegyes, azaz élőszereplős ember és CGI állat keverékével dolgozó halmazt bővíti a Pokémon: Pikachu, a detektív is, illetve a készülő Tom és Jerry film is.

Chloë Grace Moretz a Lángoló agyban

Joseph Barbera és William Hanna máig ikonikus mesesorozata annyiban is különleges az imént említett alkotásokhoz mérve, hogy az eredeti részek során embert nem nagyon látni (maximum lábakat). Elengedhetetlen volt tehát, hogy az élőszereplős filmhez változtassanak a formulán és olyan történetet tegyenek össze, amelyben helye van egy sztárnak.

Ez a sztár lett Chloë Grace Moretz, aki egy Kayla nevű szállodai alkalmazottat alakít majd. Egy luxusesküvőre készülődve attól tartanak, hogy Jerry mindent tönkretesz, ekkor jön a képbe Tom. Azonban minden ellenségeskedés mellett a film végére össze kell majd állnia a két állatnak, ha túl akarják élni a kegyetlen szállodaigazgatót.

Tom és Jerry a sorozathoz hasonlóan ezúttal sem fog megszólalni, így az ő szerepükhöz legalább nem kell színészt keresni.

A rendezői székben Tim Story ül, a forgatókönyv mögé azonban még nincsen biztos választás, bár több változat készül. Hogy sikerül-e jól mozivászonra vinni a hangulatos, pörgős, könnyed és nagyon is szórakoztató Warner Bros. alkotást, az csak 2021-ben derül majd ki.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya