Hírek

Frances Ha: Ősszel a hazai mozikban az év legszerethetőbb romantikus vígjátéka!

-1Az amerikai függetlenfilm körülrajongott fenegyereke, Noah Baumbach a csodálatos Greta Gerwig főszereplésével készítette el az év legszerethetőbb és legbájosabb romantikus vígjátékát.

Baumbach igazi sztárrendező: a Torontóban és a Sundance-en nyert díjait egy Oscar jelöléssel fejelte meg, majd olyan sztárokkal forgatott, mint Nicole Kidman, Jack Black és Ben Stiller. A  Frances Ha-ban ismét együtt dolgozott utóbbi filmjének gyönyörű főszereplőnőjével, Greta Gerwiggel, hogy ezúttal a korábbiaknál könnyedebb témáról, a New York-i huszonévesek párkapcsolatairól és boldogulásáról meséljen kifinomult, hiteles és roppantmód szerethető stílusban.

A  Frances Ha az itthon is népszerű  Csajok című sorozat félig komikus, félig drámai szellemiségében fogant és bejárta a világ filmfesztiváljait: Telluride és Toronto után az európai premierje idén Berlinben volt, azóta többek között Karlovy Varyban nyűgözte le nézőit. A New Yorkban és Párizsban forgató Baumbach szeretett volna mind képi, mind zenei megoldásaiban az élete meghatározó filmjei, Truffaut és Godard alkotásai előtt tisztelegni, de a Frances Ha ezen klasszikusok ismerete nélkül is maximálisan befogadható, ízig-vérig mai mozi. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a kritikusok egybehangzó lelkesedése mellett (a rottentomatoes.com oldalon a film tetszési indexe 92%!) a közönséget is lenyűgözve Amerikában villámgyorsan kultstátuszba került.

A film hazai premierje a miskolci Jameson CineFest Filmfesztiválon lesz, de még ősszel országosan elkezdik vetíteni a mozik. Magyarországon a Mozinet Kft. forgalmazza.

Mozinet

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com