Hírek

Women Talking: Frances McDormand ismét egy kőkemény szerepben

Frances McDormand nem sokáig lubickol tétlenül a Nomadland sikerében: máris felröppentek a hírek a következő főszerepéről.

Csütörtökön érkezett a hír Brad Pitt produkciós cégétől, a Plan B-től, miszerint Sarah Polley (Apáim története, Volt egy tánc, Egyre távolabb) McDormanddal a főszerepben írja és rendezi következő filmjét. A történet alapját Miriam Toews Women Talking című 2018-ban megjelent bestseller regénye adta.

A Women Talking egy nőkből álló csoportot mutat be, akik egy Bolíviában élő, mennonita vallású elszigetelt kolóniában élnek és

azért küzdenek, hogy együtt feldolgozzák és hitüket összeegyeztessék azzal, hogy a kolónia férfi tagjai szexuális zaklatások sorozatát követik el.

Miriam Toews regénye nem véletlenül kapott helyet 2018-ban több best of-listán, többek között a New York Times és a Washington Post is megszavazta az év egyik legerőteljesebb írásának – írja a Variety.

Mivel még igencsak frissen beharangozott produkcióról van szó, egyelőre kevés további részletet tudunk, viszont Sarah Polley és Frances McDormad együttműködése, valamint Miriam Toews regényének felhasználása csak ígéretes lehet.

McDormand az ütős szerepekben mindig kiválóan helytáll:

ezt legutóbb a Velencében Arany Oroszlánt nyert, Torontóban a legjobb filmnek járó díjat elhozott és a 2021-es Oscar nagy esélyeseként számontartott Nomadlanddel is bizonyította, előtte pedig a Három óriásplakát Ebbing határában Mildred Hayes-eként, de persze gondolhatunk olyan klasszikusokra is, mint a Fargo, a Kőkemény Minnesota vagy a Miss Pettigrew nagy napja. A színésznőt, ha minden igaz, legközelebb a várva várt The French Dispatch című Wes Anderson-moziban láthatjuk legközelebb.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.