Hírek

Frances McDormand világgá megy – Nomadland előzetes

Rövidke, mégis hangulatos előzetes érkezett az év maradékának egyik legjobban várt filmjéhez: Frances McDormand modern kori nomádként utazza át Amerikai nyugati részét a Nomadland című alkotásban.

Ismét mozivásznon Frances McDormand: az Oscar-díjat érő Három óriásplakát Ebbing határában, illetve két szinkronmunkát (Kutyák szigete, Good Omens) követően ismét főszereplőként tér vissza a nagyvászonra a színésznő. Chloé Zhao Nomadland című drámájában Amerika nyugati részét barangolja be McDormand.

A film Jessica Bruder 2017-es írása, a Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century alapján készült, amelyben az újságíró egy különös jelenségről ír dokumentációt. A 2007-ben kezdődő gazdasági válság miatt számtalan idősebb amerikai ábrándult ki a modern korból és egy nyugodtabb és boldogabb élet reményében nekivágtak a nagy pusztaságoknak.

A Nomadland is egy ilyen nőről szól, aki a válság miatt elveszíti a megélhetését. Így felkerekedik, hogy nomádként átszelje Amerikát. McDormand mellett szerepel a filmben David Strathairn és Bob Wells.

Ha minden jól megy azonban, nem ez lesz az egyetlen Frances McDormand film, amivel idén még találkozunk a mozikban. A színésznő ugyanis a legújabb Wes Anderson alkotásban is szerepel, a The French Dispatchben, aminek a bizarr és szórakoztató előzetesét megnézheted itt. Jövőre pedig Lady Macbethként láthatjuk majd őt Denzel Washington és Brendan Gleeson oldalán.

A Nomadland egyszerre két filmfesztiválon debütál szeptember 11-én: Velencében és Torontóban is bemutatják az alkotást, mielőtt az a New York-i és a londoni filmfesztiválon is bemutatkozna még ősszel. A széleskörű premier december elejére várható, és noha hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni, mi nagyon örülnénk, ha elénk jutna McDormand legújabb lehengerlőnek ígérkező alakítása.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés