Hírek

Franchise-ban gondolkodik A piszkos tizenkettő remake-jének rendezője

David Ayer lehet, hogy nem áll meg egy egyszerű remake-nél? A rendező állítólag nem csak, hogy kortárs környezetbe helyezi az ikonikus háborús filmet, de egy egész franchise-t is ráépítene A piszkos tizenkettő modern verziójára – írja a Collider.

Robert Aldrish Oscar-díjas alkotásából az a David Ayer készít most remake-et, aki író-rendezőként eddig elég vegyesfelvágottal állt elő korábbi munkássága során. Tőle érkezett az igen erős és már-már formabontó Az utolsó műszak, vagy a Brad Pitt főszereplésével készült halkabb, de erőteljes a Harag. Ugyanakkor az ő keze munkája a Suicide Squad is, a Netflixnél elkészült Bright-ot pedig szintén ő rendezte Max Landis forgatókönyvéből. És hogy ebbe a sorba hova is illeszkedik majd be az új A piszkos tizenkettő? Ez még a jövő zenéje.

Mindenesetre egy mostani interjúra során beszélt egy keveset a remake-ről és arról, milyen tervei is vannak a háborús dráma feldolgozásával. „Szerintem most itt egy jó lehetőség, hogy elkészítsünk egy erős akció-franchise-t. Lesz egy megbízható főszereplőm, a Mission Impossible- vagy a Halálos iramban-filmekhez hasonlóan (…) Számomra a II. világháború a szent háború. Nem hiszem, hogy abból vicces vagy humoros verziót tudnék készíteni. De a mai korba átültetve már abszolút játszik egy könnyedebb, vadabb és anarchikusabb alkotás modern karakterekkel, hihetetlenül változatos figurákkal és igazi hangokkal.

A piszkos tizenkettő remake tehát nagyban elrugaszkodik majd az eredeti alkotástól, és ahogy Ayer fogalmaz, valószínűleg egy komikusabb darabra számíthatunk. Ha pedig a film tényleg siker lesz, a mai világban butaság lenne azonnal legyinteni a rendező franchise-gondolatára, hiszen ahol van pénz, ott jön is a folytatás – általában.

Nem Aldrish filmje az egyetlen egyébként, amelybe Ayer új életet lehet: Sam Peckinpah A vad banda című westernjét is ő írja át Mel Gibsonnal a rendezői székben, valamint egy impozáns színészgárdával az oldalukon.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya