Hírek

Franchise-ban gondolkodik A piszkos tizenkettő remake-jének rendezője

David Ayer lehet, hogy nem áll meg egy egyszerű remake-nél? A rendező állítólag nem csak, hogy kortárs környezetbe helyezi az ikonikus háborús filmet, de egy egész franchise-t is ráépítene A piszkos tizenkettő modern verziójára – írja a Collider.

Robert Aldrish Oscar-díjas alkotásából az a David Ayer készít most remake-et, aki író-rendezőként eddig elég vegyesfelvágottal állt elő korábbi munkássága során. Tőle érkezett az igen erős és már-már formabontó Az utolsó műszak, vagy a Brad Pitt főszereplésével készült halkabb, de erőteljes a Harag. Ugyanakkor az ő keze munkája a Suicide Squad is, a Netflixnél elkészült Bright-ot pedig szintén ő rendezte Max Landis forgatókönyvéből. És hogy ebbe a sorba hova is illeszkedik majd be az új A piszkos tizenkettő? Ez még a jövő zenéje.

Mindenesetre egy mostani interjúra során beszélt egy keveset a remake-ről és arról, milyen tervei is vannak a háborús dráma feldolgozásával. „Szerintem most itt egy jó lehetőség, hogy elkészítsünk egy erős akció-franchise-t. Lesz egy megbízható főszereplőm, a Mission Impossible- vagy a Halálos iramban-filmekhez hasonlóan (…) Számomra a II. világháború a szent háború. Nem hiszem, hogy abból vicces vagy humoros verziót tudnék készíteni. De a mai korba átültetve már abszolút játszik egy könnyedebb, vadabb és anarchikusabb alkotás modern karakterekkel, hihetetlenül változatos figurákkal és igazi hangokkal.

A piszkos tizenkettő remake tehát nagyban elrugaszkodik majd az eredeti alkotástól, és ahogy Ayer fogalmaz, valószínűleg egy komikusabb darabra számíthatunk. Ha pedig a film tényleg siker lesz, a mai világban butaság lenne azonnal legyinteni a rendező franchise-gondolatára, hiszen ahol van pénz, ott jön is a folytatás – általában.

Nem Aldrish filmje az egyetlen egyébként, amelybe Ayer új életet lehet: Sam Peckinpah A vad banda című westernjét is ő írja át Mel Gibsonnal a rendezői székben, valamint egy impozáns színészgárdával az oldalukon.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya