Hírek

Francia mozicsillagokat rendez Claire Denis legújabb filmjében

Legújabb, Radioscopie címet viselő projektjében Claire Denis olyan francia színészekkel dolgozik együtt, mint Juliette Binoche és Vincent Lindon.

Két évvel a merész Csillagok határán után új filmjét tervezi a francia művészfilmek királynője, Claire Denis, írja a Variety. Idén egy másik projektje, amiben a Csillagok határán egyik főszereplőjét, Robert Pattinsont láthattuk volna, elnapolódott a járvány miatt. De eközben Pattinson színésztársa, Juliette Binoche rábólintott Denis készülő filmjére, amit a Radioscopie címet viseli.

A Radioscopie a francia rádiózásról szól, s ennek megfelelően a párizsi La Maison de la Radio épületében forgatják majd. Denis így beszélt arról, mi ihlette meg pont ebben a médiában: „A rádióban előfordulnak hallgatások, lélegzetvételek és hezitálás is. Néha nem jut eszünkbe rögtön a válasz egy feltett kérdésre, s keresgélnünk kell önmagunkban. A rádióban hallhatjuk, hogy gondolkodnak az emberek.”

Claire Denis többek között olyan filmjeiről ismert, mint a Szép munka (Beau travail), 35 pohár rum és a Jöjj el napfény!Ez utóbbiban Juliette Binoche alakítja az elvált művésznőt, aki beleveti magát Párizsba és a párizsi férfiakba. Denis és Binoche már többször dolgoztak együtt, viszont a Radioscopie lesz az első alkalom, hogy Binoche-t és Vincent Lindont, a francia mozi két nagy alakját egyszerre láthatjuk a mozivásznon. Lindon szintén játszott már Denis-filmben, szóval csak idő kérdése volt, mikor találkozik össze a két francia filmsztár.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com