Hírek

Francia vígjátékokkal nevettet szerda esténként a Paramount Channel

felix-es-roseA franciák különösképp értenek a romantikához, de vajon ahhoz is van érzékük, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra? Nos, ez decemberben kiderül a Paramount Channel műsorán, ugyanis szerda esténként 21.00 órától a francia vígjátékok veszik át a főszerepet olyan sikeres színészekkel, mint Jean Reno és Sophie Marceau.

A szerelem bárhol ránk találhat, akár egy párizsi repülőtéren is. Rose (Juliette Binoche) és Félix (Jean Reno) megismerkedése közel sem mondható mindennapinak: már első alkalommal legféltettebb titkaikat osztják meg egymással abban a hitben, hogy többé úgysem találkoznak. Viszont ahogy a mondás tartja „kicsi a világ”, és a Félix és Rose (felső kép) szereplőit ismét összehozza sors december 7-én 21 órától.

A francia komédiasorozat folytatásában december 14-én Stephane Margelle (Jean-Paul Belmondo) igazán hűséges férjnek tűnik, de hamar kiderül, hogy egy igazi szoknyapecér. A Kellemes húsvéti napokat! (alsó kép) című filmben Julie (Sophie Marceau) lesz az, aki elcsavarja a főszereplő fejét. Sokáig azonban a feleség előtt sem marad rejtve a románc, és, hogy a férj kihúzza magát a csávából, azt hazudja, hogy szeretője a lánya. Mi lesz ennek a vége? A minőségi filmeket sugárzó Paramount Channel műsorán december 14-én kiderül.

A szerdai francia vígjátékok sorából a Lakótársat keresünk sem maradhat ki.

December 21-én ezúttal Spanyolországba utazunk Xavier (Romain Duris) társaságában, aki nemcsak a nyelvet sajátítja el egy új állás reményében, de számos baráttal is megismerkedik, miközben még a szerelem is rátalál.

kellemes-husveti-napokat

A tematikus szerdák a Paramount Channel műsorán az Isten nagy, én kicsi vagyok romantikus alkotással zárulnak december 28-án. Michèle (Audrey Tautou) vígan éli a párizsi fiatalok fényűző életét, de egy friss szakítást követően úgy érzi, hogy élete romokban hever. A huszonéves kulcsfigura végül egyre inkább elmélyül a vallásokban, mígnem egy nap megismerkedik leendő szerelmével.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya