Hírek

Francis Ford Coppola 30 év után végre megrendezheti az álomprojektjét

Francis Ford Coppola három évtizede szeretné megrendezni a Megapolis című sci-fijét, és most végre úgy tűnik, célegyenesben van a projekt.

Francis Ford Coppola tudja, hogyan kell rendesen megünnepelni egy szülinapot! A mester idén tölti be 80. életévét, amit azzal tett különlegesség, hogy bejelentette: megkezdi az álomprojektje, a Megapolis elkészítését. Az epikus sci-fit Coppola már 30 éve készül megrendezni, a forgatókönyvet még 1980-ban írta meg. Eddig mindig más alkotásai kerültek előtérbe, majd 2001-ben, amikor végre belekezdett volna a gyártásba, közbeszólt a történelem. A film New Yorkban játszódik, és egy olyan építészről szól, aki egy hatalmas katasztrófát követően megpróbálja (újra)építeni a város utópisztikus mását. Éppen ezért érthető, hogy a szeptember 11-i terrortámadás után ismét fiókba került a projekt.

„Igen, ebben az évben végre elkezdem megvalósítani azt a régi vágyamat, hogy a 16 éves korom óta gyűjtött tapasztalatommal készítsek egy grandiózus filmet, aminek Megapolis lesz a címe. Hatalmas produkció lesz, óriási szereplőgárdával. Nem fog hasonlítani a mai mainstream produkciókhoz, de szeretném, és bátorítanak is, hogy idén elkezdjem a film forgatását” – nyilatkozta Coppola a Deadline-nak.

Ráadásul A Keresztapa rendezője már ki is nézte magának a szerepekre a neki tetsző színészeket. Így Jude Law lenne a Megapolis főszereplője. A harminc év során persze sok főhősnek szánt alkotó neve merült fel, így például Warren Beatty, Robert De Niro, Paul Newman vagy Russell Crowe. Coppola szerint a történet valahol Fritz Lang klasszikusa, a Metropolis és Ayn Rand regénye, Az ősforrás (The Fountainhead) között mozog majd.

Ha a Megapolis gyártására idén tényleg sor kerül, akkor ez lenne Coppola első játékfilmje a 2011-es Twixt óta.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com