Hírek

Francis Ford Coppola 30 év után végre megrendezheti az álomprojektjét

Francis Ford Coppola három évtizede szeretné megrendezni a Megapolis című sci-fijét, és most végre úgy tűnik, célegyenesben van a projekt.

Francis Ford Coppola tudja, hogyan kell rendesen megünnepelni egy szülinapot! A mester idén tölti be 80. életévét, amit azzal tett különlegesség, hogy bejelentette: megkezdi az álomprojektje, a Megapolis elkészítését. Az epikus sci-fit Coppola már 30 éve készül megrendezni, a forgatókönyvet még 1980-ban írta meg. Eddig mindig más alkotásai kerültek előtérbe, majd 2001-ben, amikor végre belekezdett volna a gyártásba, közbeszólt a történelem. A film New Yorkban játszódik, és egy olyan építészről szól, aki egy hatalmas katasztrófát követően megpróbálja (újra)építeni a város utópisztikus mását. Éppen ezért érthető, hogy a szeptember 11-i terrortámadás után ismét fiókba került a projekt.

„Igen, ebben az évben végre elkezdem megvalósítani azt a régi vágyamat, hogy a 16 éves korom óta gyűjtött tapasztalatommal készítsek egy grandiózus filmet, aminek Megapolis lesz a címe. Hatalmas produkció lesz, óriási szereplőgárdával. Nem fog hasonlítani a mai mainstream produkciókhoz, de szeretném, és bátorítanak is, hogy idén elkezdjem a film forgatását” – nyilatkozta Coppola a Deadline-nak.

Ráadásul A Keresztapa rendezője már ki is nézte magának a szerepekre a neki tetsző színészeket. Így Jude Law lenne a Megapolis főszereplője. A harminc év során persze sok főhősnek szánt alkotó neve merült fel, így például Warren Beatty, Robert De Niro, Paul Newman vagy Russell Crowe. Coppola szerint a történet valahol Fritz Lang klasszikusa, a Metropolis és Ayn Rand regénye, Az ősforrás (The Fountainhead) között mozog majd.

Ha a Megapolis gyártására idén tényleg sor kerül, akkor ez lenne Coppola első játékfilmje a 2011-es Twixt óta.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya