Hírek

Frank Miller Xerxészéből érkezik a 300 folytatása

xerxes_comic_book_image_frank_miller_01Bár egyes források későbbi bemutatóra számítanak, hivatalosan augusztus 2-án érkezik 3D-ben a 300 folytatása, mely a 300: Rise of an Empire címet viseli, és Frank Miller Xerxész című képregényének adaptációja. A projectben az új Supermanre fókuszáló Zack Snyder csak producerként szerepel, a rendezői székben ezúttal Noam Murro ül.

Talán mindenki sejti, hogy a második rész nem az előző film történetét fogja folytatni, sokkal inkább annak előtörténete lesz. A film alapjául egy új Frank Miller képregény, a Xerxész szolgál, mely sokkal komplexebb, mint a 300 volt, hiszen nem három nap, hanem tíz év eseményeit meséli el. A történet a maratoni csatával kezdődik, ennek filmre vitele talán minden idők legnagyobb szabású ilyen jelenete lehet – latolgatja az esélyeket a collider.com.

A 300: Rise of an Empire történései az első részben feldolgozott thermopülai csata idejére csúcsosodnak ki, az események középpontjában a Themisztoklész (Sullivan Stapleton) által vezetett athéniak és a Xerxész (Rodrigo Santoro) és Artemesia (Eva Green) irányítása alatt lévő perzsák tengeri összecsapása áll. A project eredeti címe, a Battle of Artemisium is erre utal. A film további szerepeiben Mark Killeen, Jack O’Connell, Hans Matheson, Andrew Tiernan és Callan Mulvey láthatók majd.

 

528219_10152607650115472_318965733_n

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya