Hírek Magazin

Frankofón Filmnapok az Urániában

pirogueA III. Frankofón Filmnapok március 1. és 9. között kerül megrendezésre Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az idei mustra még az előző éveknél is gazdagabb, mivel új országok – Algéria, Görögország és Szenegál – is csatlakoztak az eseményhez.

A görög színész, Antonisz Kafetzopulosz és négy rendező: a libanoni Bahij Hojeig, a marokkói Faouzi Bensaidi, a francia Leos Carax, valamint a szintén francia Olivier Assayas látogat el Magyarországra a Filmnapok keretében. Utóbbi tiszteletére retrospektív vetítéssorozatot is rendeznek.

Az eseményen húsz új, Magyarországon még be nem mutatott filmet nézhet meg a közönség.

Eredeti célkitűzéshez híven a Filmnapok során a Frankofónia közösségének legfrissebb filmtermésén keresztül igyekeznek rámutatni a francia nyelvvel szoros kapcsolatban álló európai, afrikai és tengerentúli országok filmiparának változatosságára.

Az Alliance Française támogatásával számos film hat nagyvárosban – Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Szolnok – is bemutatásra kerül.

Helyárak:
diákjegy: 700 Ft
1 filmvetítés: 1000 Ft
5 filmvetítés: 4000 Ft
10 filmvetítés: 7000 Ft

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház.

A részletes program pedig itt található.

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com