Hírek

Nem férek a sorozatgyilkos bőrébe – Freaky előzetes

A testcserés filmek új, bizarr variációja érkezik a Blumhouse stúdiótól. A Freaky című horrorkomédiában Vince Vaughn és egy tinédzser lány ébrednek fel egymás bőrében.

A Boldog halálnapot! filmek sikerét meglovagolva a Blumhouse bizalmat szavazott Christopher Landon rendezőnek, hogy ismét egy többször kipróbált komikus formulákat ültessen át a horror műfajába. Az Idétlen időkigben megismert végtelen időhurkos koncepciót most felváltja a testcserés őrület. Az ilyen történetek ismérve, hogy két egymással konfliktusban lévő szereplőt cserélnek ki, akik így külső szemlélőként tekinthetnek rá saját életükre és empatizálhatnak azzal, akit addig megvetettek.

Na, de mi a helyzet akkor, mikor egy sorozatgyilkos testébe zárják be hősünket?

A Kathryn Newton (A társadalom, Hatalmas kis hazugságok) által alakított főszereplő átlagos lánynak titulálja magát – olyannak, akit senki nem vesz észre, és akit egy horrorfilmben az elsők közt gyilkolnának meg. Jóslata beigazolódik, amikor megtámadja őt a Vince Vaughn által alakított vérszomjas vadállat, ám a gyilkosság másnapján egymás testében ébrednek fel. Innentől pedig a másik lebuktatása lesz a cél.

Az előzetes egy véres és igazán ostoba hangnemet üt meg, így elsősorban bűnös élvezeti értéke miatt tűnik érdekesnek. Mókás látni a 196 centis, 50 éves Vince Vaughnt egy megilletődött tinilányt játszani, míg a feltörekvő tehetség, Kathryn Newton egy veszélyes bestiát hoz.

A Freaky amerikai bemutatójának november 13-at tűzték ki.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya